ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Jason Bourne: Η επιστροφή που περιμέναμε

Jason Bourne: Η επιστροφή που περιμέναμε

Το κοινό, επί δέκα χρόνια, απαιτούσε την επιστροφή του δημιουργικού διδύμου Ντέιμον - Γκρίνγκρας και η επιθυμία του... Έγινε διαταγή! Οι δημιουργοί των επικών ταινιών The Bourne identity (2002), The Bourne Supremacy (2004), και The Bourne Ultimatum ( 2007) επιστρέφουν -επιτέλους- με τη συνέχεια των ταινιών που τίναξαν τα box office παγκοσμίως! Να σημειωθεί πως οι εισπράξεις των τριών ταινιών έφτασαν σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια!

Υπόθεση:

Εννέα χρόνια μετά την ανάκτηση της μνήμης του και την εξαφάνισή του, ο πρώην ειδικός πράκτορας Τζέισον Μπορν ξαφνικά καλείται να επιστρέψει στο προσκήνιο, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο ασταθής από ποτέ, για να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια για το παρελθόν του και τη δολοφονία του πατέρα του. Την ίδια στιγμή, ένα νέο πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ελέγχει κάθε διαθέσιμο δίκτυο επικοινωνίας και κατ’ επέκταση την παγκόσμια τρομοκρατία, καθώς και όλα τα μέσα της νέας τεχνολογίας προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Ματ Ντέιμον δήλωσε κάποτε: «Δεν είμαι ακριβώς ο πρώτος ηθοποιός που σου έρχεται στο μυαλό όταν προσπαθείς να φανταστείς έναν υπερκατάσκοπο πέντε ηπείρων», ωστόσο μεταμορφώθηκε απόλυτα σε υπερκατάσκοπο και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο για ποιο λόγο το χρυσό αγαλματάκι της Ακαδημίας του Κινηματογράφου, κοσμεί λαμπερά το σαλόνι του.

2

Αν οι σκηνές καταδίωξης των τριών πρώτων ταινιών θεωρούνται χαρακτηριστικές του είδους, οι νέες ανατρέπουν τα δεδομένα!
Βασικά συστατικά και αυτής της ταινίας είναι, μεταξύ άλλων, οι ριψοκίνδυνες σκηνές καταδίωξης οι μάχες σώμα με σώμα, η έντονη δράση, η ίντριγκα και οι διπλές συνωμοσίες, ενώ η απειλή της παγκόσμιας τρομοκρατίας και του πανίσχυρου διαδικτύου καλύπτει όλη την πλοκή...

Cast:

Στην ταινία ξαναβλέπουμε την Τζούλια Στάιλς, που μπορεί στο Bourne Identity να νομίζαμε πως πέθανε, αλλά με ένα re-cut, 15 χρόνια μετά, τη βρίσκουμε και πάλι, τώρα ως μια δυναμική γυναίκα, να προσπαθεί να βγει κι εκείνη από τη σκιά και να αποκαλύψει όλα όσα κάνει η κυβέρνηση.

3

Στο ρόλο του «κακού» αυτή τη φορά βρίσκουμε τον Τόμι Λι Τζόουνς που ως αρχηγός της CIA θέλει να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε ένα νέο σύστημα με το οποίο θα μπορεί να μπαίνει σε όλα τα αρχεία και τις συνομιλίες.

4

Στο καστ προστίθεται η οσκαρική Αλίσια Βικάντερ που αναλαμβάνει το ρόλο της μορφωμένης, σύγχρονης γυναίκας που κυνηγάει την καριέρα της κι η οποία θέλει να αφήσει το στίγμα της και να αποδείξει την αξία της, φέρνοντας πίσω στην Υπηρεσία τον Μπορν.

Ο Βενσάν Κασέλ με τη σειρά του αναλαμβάνει το ρόλο του μυστικού εκτελεστικού οργάνου της CIA καθώς και μόνο η προοπτική να συνεργαστεί με τον Γκρίνγκρας ήταν αρκετή για να πει το «ναι» στην παραγωγή, ανεξαρτήτως ρόλου.

5

Η ταινία που περιμέναμε όσο καμία είναι εδώ και το Σεπτέμβρη (Πέμπτη 1/9) θα την απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη! Ετοιμαστείτε για δράση με μία πρεμιέρα που ενδέχεται να σπάσει όχι μόνο τα ταμεία, αλλά και τα κοντέρ μέτρησης αδρεναλίνης!

Δείτε το trailer:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ