ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Iάπωνας πρωθυπουργός ένας Super Mario για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

O Iάπωνας πρωθυπουργός ένας Super Mario για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Από το καρναβαλιστικό Ρίο στο ψηφιοποιημένο Τόκιο, η ολυμπιακή δάδα συνεχίζει το δρόμο της.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, που προϋποθέτει σε κάθε τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων η διοργανώτρια χώρα να δίνει τη "σκυτάλη" στην επόμενη πατρίδα τους, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός εμφανίσθηκε με κόκκινο καπελάκι στην τελετή λήξης του Ρίο 2016 για να προετοιμάσει το έδαφος για το Τόκιο 2020.

Αποφασισμένος να δώσει κάτι από την anime κληρονομιά της χώρας του αλλά και να υπενθυμίσει την αυτοκρατορική θέση της πατρίδας του στην κουλτούρα των παιχνιδομηχανών, ο Σίνζο Άμπε εμφανίστηκε στο κέντρο του γηπέδου ως άλλος Super Mario.

Υποδυόμενος τον δημοφιλέστερο χαρακτήρα των ιαπωνικών παιχνιδιών που δημιουργήθηκε από την εταιρία βιντεοπαιχνιδιών Nintendo, ο "Super Mario" πρωθυπουργός της Ιαπωνίας χάρισε μια σκηνή ανθολογίας αλλά και αφορμή για να εκτοξευθεί ακόμη μια φορά η μετοχή της Nintendo κατά 3,5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Μετά το τσουνάμι κερδοφορίας που λέγεται Pokemon Go και έφερε αύξηση στην μετοχή της Nintendo κατά 120%. η εταιρία δένει την παράδοση της με την Ιαπωνική παράδοση με μία κίνηση που εντυοπωσίασε για την τόλμη αλλά και το έντονο εμπορικό σήμα που τη συνόδευε.

Ο Super Mario που έκανε την πρεμιέρα του ως ένας χαρακτήρας του παιχνιδιού Donkey Kong το 1981 στο Donkey Kong και από το 1985 χτίζει την αυτοκρατορία του ξεπερνώντας εμπόδια είναι πολύ υπερήφανος για αυτό και ήδη προπονείται για ολυμπιακές επιδόσεις.

Το ίδιο και το χάμστερ που έχει γίνει το αγαπημένο pet του Twitter αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ