Η Θεσσαλία αποκτά μουσείο κρασιού και τσίπουρου
Ένα μουσείο που σίγουρα θα τιμηθεί πολύ ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί στην Θεσσαλία ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, κατά την εναρκτήρια ημέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα: Ένα Μουσείο Οίνου και Τσίπουρου.
Σκοπός είναι να προβάλλονται τα ταυτοτικά προϊόντα της περιοχής, το αμπέλι, το σταφύλι, το κρασί και το τσίπουρο.
«Στο πλαίσιο των δράσεων Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε στην περιοχή ένα Μουσείο Οίνου και Τσίπουρου, το οποίο θα αποτελέσει ένα εμβληματικό σημείο για την πορεία αυτών των ταυτοτικών προϊόντων και την ανάδειξη της τοπικότητας. Ένα μουσείο που θα είναι επισκέψιμο σε μαθητές, φοιτητές και πολίτες» σημείωσε ο κ. Κουρέτας.
«Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε σε βάθος διετίας. Θεωρώ χρέος μας ως περιφερειακή διοίκηση να αναδείξουμε τα στοιχεία της ιδιατερότητας κάθε περιοχής, όπως θα κάνουμε και στα Φάρσαλα με την εκεί δημιουργία ενός μουσείου για τον χαλβά» κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Summer news: Γαστρονομικά, οινικά, μουσικά, και όχι μόνο, νέα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μπλόκα στο καμπαναριό
07:45
Φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»: Η είσοδος του Πολεμικού Ναυτικού σε μια νέα εποχή ισχύος
07:39
Ο Πούτιν προχωρά σε απολογισμό της χρονιάς - Το 1,5 εκατ. ερωτήματα και τα σημεία «κλειδιά»
07:30
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας»
07:20