ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σκοτ Ίστγουντ: H μπουνιά από τον πατέρα του και το θανατηφόρο τροχαίο που τον σημάδεψε

Σκοτ Ίστγουντ: H μπουνιά από τον πατέρα του και το θανατηφόρο τροχαίο που τον σημάδεψε

Ο γιος του Κλιντ Ίστγουντ -του παλαίμαχου σκληρού του Χόλιγουντ που λίγο καιρό πριν υποστήριξε τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας οργή από συναδέλφους του (βλ. Μέριλ Στριπ)- ο Σκοτ Ίστγουντ είναι ο τελευταίος ζεν πρεμιέ του Χόλιγουντ στο τεύχος του GQ Aυστραλίας.

Στη συνέντευξη που συνοδεύει τις λήψεις του, ο 30χρονος ηθοποιός που θα είναι και ο νέος σταρ στην επόμενη περιπέτεια του επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise Τhe Fast And The Furious μιλάει με ειλικρίνεια για την παλαιάς κοπής διαπαιδαγώγηση του δίπλα από τον Κλιντ Ίστγουντ.

"Kαθώς μεγάλωνα ήταν ο ήρωας μου" λέει για τον πατέρα του που ποτέ δεν του έκανε χατίρι Στο περιοδικό εξιστορεί μια ιστορία από τα κολεγιακά του χρόνια. "Τον κάλεσα στο τηλέφωνο και του ζήτησα οκτώ χιλιάδες για να αγοράσω ένα φορτηγό ώστε να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου. Του είπα ότι θα του τα ξεπλήρωνα σε συμφωνημένο χρόνο, επρόκειτο για δανεικά. Στην άλλη άκρη του τηλεφωνούν υπήρξε σιωπή. Μετά ο πατέρας μου απάντησε: Μάλιστα, όχι!"

Στη συνέχεια ο Ίστγουντ junior μιλάει για την ημέρα που ο πατέρας του τον γρονθοκόπησε. Ήταν όταν έμαθε ότι ο Σκοτ είχε αφήσει την μικρότερη, 14χρονη τότε αδελφή του, ασυνόδευτη σε πάρτι. Του έκανε λαβή στο λαιμό, τον ακινητοποίησε και μετά του έριξε μπουνιά στη μούρη διδάσκοντας του "ότι δεν αφήνεις ΠΟΤΕ την μικρή αδελφή σου μόνη. ΠΟΤΕ!". Ο Σκοτ Ίστγουντ λέει ότι δεν μεγάλωσε με ένα πατέρα που φοβόταν την τιμωρία ως παραδειγματισμό. "Αυτές οι new age ανοησίες δεν ενδιαφέρουν κανέναν στην οικογένεια μας" είπε.

Στη συνέχεια ο νέος Ίστγουντ του Χόλιγουντ μιλάει για την τελευταία φορά που έκλαψε.

"Ήταν όταν πέθανε ξαφνικά σε τροχαίο μια κοπέλα που έβγαινε δύο χρόνια πριν. Ήταν ένας τραγικός θάνατος που με έκανε να σκληρύνω και να αποφεύγω το συναισθηματικό δέσιμο για καιρό. Έχω χάσει φίλους στο παρελθόν αλλά αυτός ο θάνατος με σόκαρε. Ακόμη δεν έχω βρει το κουράγιο να συλλυπηθώ τον πατέρα της" είπε ο σκληρός στο περιτύλιγμα και πληγωμένος μέσα, Σκοτ Ίστγουντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ