ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H «διάφανη» εξομολόγηση της Mόνικα Μπελούτσι στο Paris Match

H «διάφανη» εξομολόγηση της Mόνικα Μπελούτσι στο Paris Match

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας υποδέχθηκε τη Μόνικα Μπελούτσι στη μεγάλη οθόνη (η Ιταλίδα καλλονή είναι η επόμενη ηρωίδα του Εμίρ Κουστουρίτσα με τον οποίο και συμπρωταγωνιστεί στο ‘On The Milky Road’) και σήμερα το διαδίκτυο υποδέχθηκε τα ημίγυμνα πορτρέτα της με ενθουσιασμό.

Φωτογραφημένη από τον Fred Meylan για το περιοδικό Paris Match, η Μπελούτσι αποδεικνύει ότι ο χρόνος την κάνει πιο γοητευτική, τολμώντας εξομοογήσεις για τους άντρες στη ζωή στης.

Η γεννημένη στις 30 Σεπτεμβρίου 1964 σταρ που μετά την ερμηνεία της ως “Μαλένα” καθιερώθηκε ως σύμβολο του σεξ με καταγωγή από την Ιταλία, ίσως είναι ακόμη μόνη από επιλογή (“Είμαι μόνη μου. Για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν έχω έναν άνδρα στο πλευρό μου. Και τα καταφέρνω. Δουλεύω με τον εαυτό μου. Δοκίμασα τον υπνωτισμό, επανήλθαν μνήμες από την παιδική μου ηλικία που είχα αποσύρει. Αποφάσισα να σηκωθώ όρθια και να ρισκάρω. Έτσι νιώθω ότι πρέπει να γίνει. Δε φοβάμαι” είχε εξομολογηθεί το 2013 μετά το χωρισμό της από τον Βενσάν Κασέλ), ίσως όχι. Οι κουτσομπόλες στη Βενετία ψιθύρισαν ότι είναι ζευγάρι με τον Κουστουρίτσα, εκείνη όμως δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο στη συνέντευξη του περιοδικού.

“Το άνοιγμα του λευκού της πουκάμισου σε αφήνει να δεις την αρχή του στήθους της. Σηκώνει τα μανίκια, κάνει ζέστη. Στην κουζίνα του υπέροχου σπιτιού της, η Μόνικα ετοιμάζει έναν καφέ ιταλικό. Στον τοίχο βρίσκεται μια μεγάλη φωτογραφία της Σοφία Λόρεν. "Είναι συγκλονιστική, όχι;"” γράφει το περιοδικό που την αποθεώνει.

“Είδαμε τον Βενσάν Κασέλ με μια νεαρή γυναίκα δίπλα του. Εσείς πάλι, από τη στιγμή που χωρίσατε, πριν από τρία χρόνια, τίποτα, σιωπή...” της λέει ο δημοσιογράφος Dany Jucaud για να πάρει μια απάντηση περίπου σοφή.

Μία γυναίκα, δύο ζωές

“Η εικόνα μου ζει τη ζωή της, εγώ τη δική μου. Σαν ηθοποιός έχω μια δημόσια εικόνα. Σαν γυναίκα, έχω ανάγκη να κρατάω τον μυστικό μου κήπο για να προστατεύομαι και για να προστατεύω τα παιδιά μου. Βλέπετε αυτή την κούκλα με ένα χρυσό φόρεμα και μάσκα νεκρού που βρίσκεται στο τζάκι μου; Την αγόρασα στο Μεξικό, όταν κάναμε τα γυρίσματα του Τζέιμς Μποντ. Για τους μεξικανούς, αυτή η κούκλα συμβολίζει την μεγαλύτερη γιορτή τους, τη γιορτή των Νεκρών, με την οποία ξεκινάει, εξάλλου, και η ταινία Spectre. Είναι το τέλος και η νέα αρχή. Ακριβώς όπως νιώθω κι εγώ αυτή τη στιγμή...” λέει.

on the milky road

Στην ταινία που αφηγείται μια ιστορία αγάπης, η Μπελούτσι υποδύεται τη γυναίκα ενός στρατιώτη που πεθαίνει λίγο πριν από το γάμο τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου της Γιουγκοσλαβίας. Η ίδια μιλάει για τις δικούς της έρωτες στο Paris Match. “Πάντα λένε ότι ο έρωτας σχετίζεται με τη νιότη, λες και μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία δεν υπάρχει. Θα γίνω 52 ετών σύντομα και σας λέω ότι αυτό είναι λάθος. Το πάθος δεν φεύγει όσο μεγαλώνουμε. Όταν είσαι νέος σε ορίζουν οι ορμόνες και η παρόρμηση. Με το χρόνο το σεξ γίνεται πιο πνευματικό ίσως αλλά παραμένει το ίδιο δυνατό. Όταν η σεξουαλικότητα και ο αισθησιασμός συνδυάζονται με την αγάπη, είναι η αποθέωση και είναι υπέροχο. Μου είναι δύσκολο, σήμερα, να με φανταστώ να κάνω έρωτα χωρίς αγάπη” εξομολογήθηκε.

Το τεύχος του Paris Match κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ