ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Spotify: Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή τραγούδια του καλοκαιριού 2016

Spotify: Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή τραγούδια του καλοκαιριού 2016

H υπηρεσία μουσικού streaming Spotify καταγράφει και συχνά ορίζει τις επιτυχίες του σήμερα.

Με το καλοκαίρι 2016 να ανήκει πλέον στο παρελθόν, το Spotify έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα δέκα πιο δημοφιλή τραγούδια που άκουσαν οι χρήστες τους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Αν και στην αρχή του καλοκαιριού το Spotify υποστήριζε ότι το "Into You" της Ariana Grande θα είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες των ζεστών ημερών, η τελική λίστα αφήνει την ενζενί της ποπ εκτός.

Ωστόσο αποδείχθηκε σωστό καθώς υποστήριζε ήδη από τον Ιούνιο ότι αυτό θα είναι ένα καλοκαίρι που ανήκει στον Drake. Προφανώς και ισχύει.

Από τον Shawn Mendes και τον Mike Posner μέχρι τον Justin Timberlake, τη Rihanna και τον Kαναδό (ίσως σύντροφο της) Drake αυτά είναι τα τραγούδια που έντυσαν μουσικά το καλοκαίρι 2016 μέσα από τη δημοφιλή υπηρεσία streaming.

10. Shawn Mendes — “Treat You Better”

9. Mike Posner — “I Took A Pill in Ibiza (Seeb Remix)”

8. Fifth Harmony (feat. Ty Dolla $ign) — “Work From Home”

7. Desiigner — “Panda”

6. Drake (feat. Rihanna) — “Too Good”

5. Justin Timberlake — “CAN’T STOP THE FEELING”

4. The Chainsmokers (feat. Daya) — “Don’t Let Me Down”

3. Sia — “Cheap Thrills”

2. Calvin Harris (feat. Rihanna) — “This Is What You Came For”

1. Drake (feat. Wiz Kid, Kyla) — “One Dance“

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, μοιάζει να κλιμακώνεται η μάχη μεταξύ Apple Music και Spotify με το τελευταίο να "εκδικείται" μουσικούς που κυκλοφορούν νέες δουλειές τους αποκλειστικά από την μουσική πλατφόρμα της Apple, κάνοντας τα τραγούδια τους πιο δύσκολο να βρεθούν από τους χρήστες. "Οι καλλιτέχνες που κάνουν αποκλειστικές συνεργίες με την Apple Music δεν θα συμπεριλαμβάνονται σε προτεινόμενες playlists από το Spotify" αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Οι μουσικοί που έχουν δώσει αποκλειστική πρόσβαση στο Tidal, την υπηρεσία streaming του Jay Z, επίσης αντιμετωπίζουν τα ίδια αντίποινα, προσθέτει το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ