ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δίδυμοι Πύργοι από στρώματα! Η πιο χυδαία διαφήμιση όλων των εποχών προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ

Δίδυμοι Πύργοι από στρώματα! Η πιο χυδαία διαφήμιση όλων των εποχών προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ

Τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα συγκινούσε μια εταιρία με στρώματα κατάφερε να δημιουργήσει την πιο προσβλητική διαφήμιση των καιρών μας.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την μέρα που πήραν από κοντά μας 2.996 ζωές. Μένουμε πιστοί στο πνεύμα της ημέρας, υπερασπιζόμενοι όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και τα ιδανικά μας” ήταν τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα σε συγγενείς των θυμάτων που παρακολουθούσαν την ομιλία του. Εχθές η Αμερική θυμήθηκε την ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, 15 χρόνια μετά.

Μια ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και έγινε αφορμή για να προβληθεί η πιο χυδαία, ενοχλητική, ανήθικη και “κακόγουστη επετειακή διαφήμιση όλων των εποχών”.

Σε λιγότερο από 22 δευτερόλεπτα η οικογενειακή επιχείρηση από το Σαν Αντόνιο του Τέξας κατάφερε να προκαλέσει σάλο και οργή καθώς με αφορμή τη μαύρη επέτειο στις ΗΠΑ, αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου, έκανε ένα διαφημιστικό σποτ για τις εκπτώσεις εξισώνοντας την πτώση των τιμών με την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη το 2001.

Μάλιστα στο κλείσιμο του σποτ δύο υπάλληλοι της Miracle Mattress πέφτουν στους “Δίδυμους Πύργους” από στρώματα με τη manager της επιχείρησης να λέει: “Ω Θεέ μου, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ”.

Η διαφήμιση αποσύρθηκε μετά από μαζική κατακραυγή και αντιδράσεις και το πιο αρνητικό, απάνθρωπο viral της 9/11 θα μείνει στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους. Το διαφημιστικό σποτ χαρακτηρίστηκε ως το πιο χυδαίο όλων των εποχών. O ιδιοκτήτης της εταιρίας Μάικ Μπονάνο ζήτησε “ειλικρινή συγγνώμη” μέσω του Facebook για την προσβολή της μνήμης και δεσμεύτηκε να αποδείξει εμπράκτως την υποστήριξη της εταιρίας προς τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ