ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Burning Man τελευταία κατοικία του Ντέιβιντ Μπόουϊ

Το Burning Man τελευταία κατοικία του Ντέιβιντ Μπόουϊ

H απώλεια του συγκλονιστική, ο επίλογος του φαντασμαγορικός. Μέχρι πρόσφατα όλοι υπέθεταν ότι οι στάχτες του Ντέιβιντ Μπόουϊ σκορπίστηκαν στο Μπαλί σύμφωνα όμως με το ΝΜΕ, η τελευταία κατοικία του Stardust είναι το φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα.

Σε χώρο πολύ κοντά στο εξωπραγματικό φεστιβάλ Burning Man που ξεκίνησε ως μια γιορτή νομάδων και έχει γίνει o παιδότοπος των πλουσίων περίπου 70 άτομα αποχαιρέτησαν τον Βρετανό ροκ σταρ που πέθανε σε ηλικία 69 ετών με μέικ απ ένα κεραυνό στο πρόσωπο τους.

Όπως αναφέρει το NME “o Mπάουι εκτιμούσε το παγανιστικό μήνυμα του Burning Man και θα ήθελε να είναι κομμάτι του για πάντα”.

Aυτή ήταν και η τελευταία πράξη στη ζωή του εκκεντρικού, ταλαντούχου Ziggy που άφησε περιουσία 100 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την 20σέλιδη διαθήκη του που επικαλούνται οι New York Times.

Η σορός του Ντέιβιντ Μπάουι αποτεφρώθηκε στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ στις 12 Ιανουαρίου. Την τελετουργική κίνηση δεν επιβεβαιώνει το οικογενειακό περιβάλλον του καλλιτέχνη που θα ήθελε το πένθος να είναι μια προσωπική υπόθεση για λίγους, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί όταν στο ετήσιο φεστιβάλ στη Black Rock Desert της Νεβάδα όλοι έδωσαν το ηχηρό παρόν τους.

bowie

Τι είναι το Burning Man

Το Burning Man είναι μια ετήσια συγκέντρωση στο άγονο τοπίο της Αμερικής όπου εκθειάζεται το διαφορετικό. Mε κεντρική ιδέα του την προώθηση της πειραματικής τέχνης σε κάθε μορφή της το Burning Man εκθειάζει την πλήρη απελευθέρωση του ατόμου και της έκφρασής του, την κοινότητα, τη συμμετοχή στα κοινά και την αυτοδυναμία και αυτοδιαχείριση του ατόμου. Αν και ήταν μια γιορτή κάποιων metahippie, το Burning Man έγινε σταδιακά ένα πάρτι υπερβολής και ηλεκτρονικής μουσικής με κάθε διάσημο και πλούσιο να προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους άλλους.

Ένα playground που ίσως έγινε πιο εμπορικό από όσο θα εκτιμούσαν οι αρχικοί θιασώτες του, το Burning Man έγινε το αντίπαλο δέος του Coachella με κάτι από τρέλα και εξωγήινη υπερβολή και μια διαφορά: εδώ τα χρήματα είναι άχρηστα και οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες. Χρήματα χρησιμοποιούνται μόνο για την αγορά πάγου και καφέ.

Το Burning Man είναι οκτώ ημέρες διαφορετικές από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1986 και φέτος γιόρτασε με ρεκόρ επισκεψιμότητας την 30η επέτειο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ