ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Nirvana επιβεβαιώνουν: «O Kερτ Κομπέιν εξακολουθεί να είναι νεκρός»

Οι Nirvana επιβεβαιώνουν: «O Kερτ Κομπέιν εξακολουθεί να είναι νεκρός»

"Αφού σκηνοθέτησε το θάνατο του το 1994 ο Κερτ Κομπέιν αυτομόλησε στο Περού. Εκεί, εδώ και 20 χρόνια, αγέραστος και διαχρονικός κάνει διακριτικές εμφανίσεις με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ramiro Saavedra". Η συνωμοσία που κάνει το γύρο του διαδικτύου ήταν "πολύ ηχηρή" για να περάσει απαρατήρητη.

Ακόμη και οι πλέον παρανοϊκοί θα καταλάβαιναν ότι πρόκειται για κάποιον άλλον, κάποιον που υποδύεται το νεκρό ηγέτη της grunge σκηνής διεκδικώντας την προσοχή μας.

Ωστόσο ήταν μια φήμη παράνοιας που πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα από όσο θα έπρεπε με πολλές εφημερίδες να ανακυκλώνουν μια "νεκρανάσταση" που δεν έγινε και να υποστηρίζουν ότι "ο αριστερόχειρας Κερτ έγινε μετά από 20 χρόνια δεξιόχειρας και έχουν τις αποδείξεις" από τη Λατινική Αμερική. Οι Nirvana δεν μπορούσαν παρά να αντιδράσουν.

"Είναι αλήθεια πως ο Κέρτ είναι ζωντανός. Χρειαζόταν λίγο χρόνο για να μάθει να παίζει κιθάρα με το δεξί του χέρι, καθώς με τα χρόνια ανακάλυψε πως το να παίζεις με το αριστερό είναι πιο δύσκολο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε ξανά μαζί μας και τον συγχωρούμε για τη θλίψη όλων αυτών των ετών" γράφει κυνικά ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας που τρολάρει την αστειότητα της ενημέρωσης.

"Ο Κερτ Κομπέιν παραμένει νεκρός" είναι το μήνυμα της επίσημης σελίδας του συγκροτήματος στο Facebook απαντώντας σε δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που υποστήριξε με βεβαιότητα μια αστειότητα.

22 χρόνια μετά το θάνατο του ο Κομπέιν στοιχειώνει ακόμη την επικαιρότητα όπως συμβαίνει με τους μύθους που έφυγαν απότομα και τραγικά αλλά όχι, δεν θα ήθελε ποτέ να τον φωνάζουν Ramiro.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ