ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΕΡΤ: Πως το Πόθεν Έσχες έγινε πορνό

ΕΡΤ: Πως το Πόθεν Έσχες έγινε πορνό
Pornhub/ Tumblr

Όταν εχθές, Τρίτη και 13, μεταδόθηκε ένα ρεπορτάζ για το Πόθεν Έσχες από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ και καθώς η δημοσιογράφος εξηγούσε τη νέα διαδικασία ηλεκτρονικών δηλώσεων τα πλάνα που έντυσαν το σπικάζ έκρυβαν μια έκπληξη. Μια πορνό αναφορά που έγινε viral και έκανε το διαδίκτυο να ενθουσιαστεί με την λίμπιντο της οικονομικής ειδησεογραφίας.

Στο video, καθώς ο ρεπόρτερ πληκτρολογεί τη διεύθυνση του Pothen.gr και πριν ολοκληρώσει την καταχώρηση στην αναζήτηση του στη μηχανή της Google, η λέξη PornHub που ήταν ήδη καταχωρημένη στο ιστορικό του browser έκανε (διακριτικά) την εμφάνιση της.

Το ρεπορτάζ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, διαμοιράστηκε από πολλούς και κάποιοι χρήστες του διαδικτύου αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να βλέπουν πορνό στο newsroom της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Ήταν μια απορία περιττή καθώς όταν και ένα κάποιος θυμηθεί τις συνήθειες και τη συχνότητα με την οποία το Pornhub δέχεται επισκέπτες από την Ελλάδα θα κατανοήσει ότι είναι λογικό να υπάρχει στο ιστορικό του browser η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα για online πορνογραφία.

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη, ας φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας για τη σχέση ανάμεσα σε εμάς, τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου και τα πορνογραφήματα στο Internet.

Η ταυτότητα του Έλληνα επισκέπτη του Pornhub

H ιστοσελίδα που έχει κάνει αυτοσκοπό όχι μόνο να γίνει η Google της πορνογραφίας αλλά και αυτή που θέλει να την αποδαιμονοποιήσει με (επιστημονικοφανή πολλές φορές) προτάσεις και αναλύσεις ανέδειξε τον Έλληνα χρήστη του πορνογραφικού υλικού.

Τα στατιστικά στοιχεία του Pornhub είναι εξοντωτικά. Τι αναζητάς, πότε το αναζητάς, από που το αναζητάς και συνεπώς γιατί το αναζητάς, είναι όλα συγκεντρωμένα στα ινφογραφήματα της Pornhub που αναδεικνύουν την Ελλάδα καλύτερο πελάτη του είδους παγκοσμίως.

Το Pornhub είναι για όσους περνάνε πολύ χρόνο αντιπαραγωγικά η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα παγκοσμίως. Αυτά είναι όλα όσα μάθαμε για αυτούς που πιάνουν τον εαυτό τους, περίπου όλους μας.

Ξοδεύουμε 8 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο και το κάνουμε όπως οι Γάλλοι και οι Πορτογάλλοι -κάτι που μας κάνει Ελληνογάλλους;

Επίσης, κάθε Δευτέρα ξοδεύουμε περισσότερο, κάθε Τρίτη το λιγότερο. Το δεύτερο είναι παγκόσμια πρωτιά και μπράβο σε όλους όσοι συμμετέχουν. Ακόμη κάθε μεσημέρι τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά καθώς η ώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι λίγο μετά το φαγητό (15:00 με 16:00). Καλή χώνεψη περίπου. Ακόμη: 24% της επισκεψιμότητας είναι γυναίκες. “Με την ανεργία στο 25%, η πραγματικότητα είναι ότι για πολλούς, οι εργάσιμες μέρες δεν είναι αρκετές για να κάνουν τη διαφορά από τα ΣΚ”, αναφέρει η ιστοσελίδα. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοεί.

Επιμένουμε Ελληνικά.

Θέλουμε πρώτα να δούμε την Τζούλια Αλεξανδράτου και μετά τη Λίσα Αν. Τρίτη ακολουθεί η κα. Μαριάννα Ντούβλη. Εννοείται ότι η Κιμ Καρντάσιαν είναι και εδώ.

Πρωτοχρονιά, Κυριακή του Πάσχα και Μεγάλη Παρασκευή υπάρχει πτώση στην κίνηση, 15αύγουστο πάλι όχι.

Στην Ήπειρο έχουν πολύ καλό bandwidth;

Το κάνουμε από desktop, ακολουθούν τα smartphones, ακολουθούν οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Οι πιο νέοι σε ηλικία αναζητούν "twerking" σαφώς επηρεασμένοι από τη μουσική βιομηχανία.

Οι 25 με 34 αναζητούν "γαργαλητό" και το αμέσως επόμενο ηλικιακό group το “fbb” -αναζήτησα μια ερμηνεία, ποικίλει όπως οι προτιμήσεις. Επιπλέον δημοφιλείς αναζητήσεις το Παρίσι και οι Άραβες στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι μεγάλες ηλικίες αναζητούν κάτι σε Γαλλικό που δεν είναι μπαγκέτα.

Aναφορικά με τις Ελληνίδες, η δημοφιλής πορνογραφική σελίδα PornHub αποκάλυψε ότι προτιμούν τις "αυστηρά γυναικείες περιπτύξεις". Το ποσοστό των γυναικών που επισκέπτεται τη σελίδα καθημερινά ανέρχεται στο 24% και ο μέσος όρος παραμονής τους ανά επίσκεψη στη σελίδα παγκοσμίως είναι τα 10 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Οι Ελληνίδες έρχονται 15ες στην κατάταξη με μέσο όρο παραμονής ανά επίσκεψη 9 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ