ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κατακτάει Αμερική και Ευρώπη με «Έναν Άλλο Κόσμο»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κατακτάει Αμερική και Ευρώπη με «Έναν Άλλο Κόσμο»

Μετά την διθυραμβική πορεία του στα ταμεία (με 700.000 εισιτήρια στο ελληνικό box office) η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος" περνά τα σύνορα και ξεδιπλώνει τις ιστορίες της σε Αμερική και Ευρώπη.

Τον προσεχή Νοέμβριο, η εταιρία διανομής Cinema Libre Studio "βγάζει" στις αμερικανικές αίθουσες τη δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Worlds apart". Το "Ένας άλλος κόσμος" θα έχει, ήδη, προβληθεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, την 1η Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Directors Guild of America.

Επιπλέον η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, θα βγει στις ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελβετία, την Αυστρία και τη Γερμανία, από την εταιρία Dragon Films τον Ιανουάριο του 2017 και θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης, στις 28 Σεπτεμβρίου.

One man show; Σίγουρα. Με λόγο; Εντελώς. Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στο ελληνικό bοx office αλλά και τις γνώμες κοινού και κριτικών που δικαίωσαν το δικό του "Αν...", ο multitasker Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέστρεψε στα κινηματογραφικά δρώμενα στις 17 Δεκεμβρίου 2015.

Η ερωτική τριλογία “Ένας άλλος κόσμος” είναι ένα δημιούργημα απόλυτα δικό του. Μέσα από το φακό, τη γραφή και τη ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη τρεις ιστορίες φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Το “Ένας άλλος κόσμος” είναι μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε με αφηγήσεις που ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες.

"H κρίση μπαίνει εμπόδιο στον έρωτα"

Επίκαιρη και σύγχρονη, η ταινία θίγει ζητήματα ουσιαστικά. Μέσα από διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές, το μεταναστευτικό, το εργασιακό αλλά και η δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες επιζητούν, με όχημα τον έρωτα στην νέα αυτή ταινία το συναίσθημα γίνεται όχημα για να αντέξεις και να πορευθείς σε ένα κόσμο σκληρό.

“Η κρίση μπαίνει εμπόδιο στον έρωτα. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση αξιών” είπε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα. “Όταν βλέπεις κάτι ακραίο, σκέφτεσαι ποια είναι η δική σου ευθύνη. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών”.

Στην ταινία που αφηγείται ανάμεσα σε άλλα και τον έρωτα ανάμεσα σε έναν Σύρο και μία Ελληνίδα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης συνεργάζεται με πλειάδα ηθοποιών, Ελλήνων (Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκη Βακάλη), και ξένων (Andrea Osvart, Tawfeek Barhom). Ανάμεσα τους και ο οσκαρικός Τζ.Κ.Σίμονς. “Ήταν γλυκός και συνεργάσιμος, από τους πιο απλούς ανθρώπους” είπε ο δημιουργός της ταινίας που ομολόγησε ότι αισθάνεται υποχρέωση απέναντί του γιατί στήριξε την ιδέα και το σενάριο.

Από την Πλάκα στη Βοϊδοκοιλιά και σε άλλα καρτποσταλικά σημεία της χώρας μας, η ταινία “Ένας άλλος κόσμος” μοιάζει να καταφτάνει στις αίθουσες την κατάλληλη στιγμή. Γιατί και ο κόσμος αλλάζει και η Ελλάδα έχει ανάγκη ευαίσθητους δημιουργούς που μπορούν να κάνουν πολλά ακόμη και με λίγα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ