ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

15χρονη Βερολινέζα θέλει να καθιερώσει emoji με μπούρκα. Η Apple ίσως συμφωνεί

15χρονη Βερολινέζα θέλει να καθιερώσει emoji με μπούρκα. Η Apple ίσως συμφωνεί

Με το σκάνδαλο του μπουρκίνι ακόμη να απασχολεί τη Γαλλία και την Ευρώπη, νεαρή Γερμανίδα έρχεται με μια πρόταση της να υπενθυμίσει το επίκαιρο αίτημα της συμφιλίωσης στους καιρούς μας. Επιθυμία της να δημιουργηθούν emoji με τσαντόρ, ιδανικά για να εκπροσωπήσουν στη γλώσσα των avatar τη μουσουλμανική κοινότητα.

Aπροσδόκητα ευφυές το αίτημα της έφηβης διεκδικεί την προσοχή ακόμη και της Apple. "Αυτήν την εποχή και σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση" δήλωσε η 15χρονη βερολινέζα Ράγουφ Αλχουμεντί στο ΒΒC.

"Υπάρχουν τόσες πολλές μουσουλμάνες στον κόσμο που φοράνε μαντίλα. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο... αλλά είναι διαφορετικό όταν μπορείς να δεις τον εαυτό σου στα πληκτρολόγια όλου του κόσμου. Ένοιωσα την εμπειρία αυτή και θέλω να πω ότι είναι πολύ μεγάλη", είπε.

H πρόταση της προς της εταιρία Unicode Consortium η οποία και δημιουργεί τα δημοφιλή emoji και για την Apple καθιερώνοντας τους δημοφιλείς χαρακτήρες στο texting σήμερα σε κινητά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet προέκυψε όταν η 15χρονη Γερμανίδα με καταγωγή από την Σαουδική Αραβία συμφώνησε με τους φίλους της, με τους οποίους μιλάει στο Whatsapp, να χρησιμοποιήσει αντί για φωτογραφίες, emoji χαρακτήρες.

Διαπιστώνοντας ότι καμία από τις φατσούλες δεν την αντιπροσώπευε, καθώς δεν υπήρχε κανένας γυναικείος χαρακτήρας με μαντίλα, η Αλχουμεντί αποφάσισε να υποβάλει προτάσεις για τη δημιουργία νέων χαρακτήρων emoji. Η ιδέα της βρήκε θερμή υποδοχή από την εταιρία Unicode Consortium η οποία ανταποκρίθηκε βοηθώντας της να υλοποιήσει τα αντίστοιχα σχέδια για να τα εξετάσει επισήμως.

rayouf alhumedhi

"Συμφωνούμε με την Unicode για τη διαφοροποίηση των emojis τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει τώρα. Σε κάποιο ποσοστό θα πρέπει να εκπροσωπείται και η διαφορετικότητα", έγραψε στην επιστολή που απέστειλε στην εταιρία η μικρή γερμανίδα. Σε περίπτωση που η πρόταση της περάσει τα τεστ επιτυχίας emoji με μπούρκα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πληκτρολόγια εντός του 2017.

Τα Emoji είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη "γλώσσα" στον κόσμο. Υπήρξαν πολλές προτάσεις προς την Unicode για να δημιουργήσει χαρακτήρες με μεγαλύτερη ποικιλομορφία, καθώς και να παρουσιάσει τις γυναικείες φιγούρες και με άλλους τρόπους εκτός από πριγκίπισσες και κουνελάκια του Playboy, που ήταν μέχρι τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ