ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Πόση ντροπή!»: Ο Τζιμ Κάρει κατηγορούμενος για φόνο εξ αμελείας της γυναίκας που αγάπησε

«Πόση ντροπή!»: Ο Τζιμ Κάρει κατηγορούμενος για φόνο εξ αμελείας της γυναίκας που αγάπησε

Ο ηθοποιός Τζιμ Κάρει βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο για την αυτοκτονία της πρώην φίλης του Καθριόνα Ουάιτ.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον Μαρκ Μπάρτον, εν διαστάσει σύζυγό της Ουάιτ. Σε αυτή υποστηρίζει ότι ο 54χρονος ηθοποιός χρησιμοποίησε "τα χρήματα και το κοινωνικό του status" για να προμηθευτεί παράνομα και να της διαθέσει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που την οδήγησαν στον θάνατο.

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο Μπάρτον, δηλώνει ότι ο Κάρει έδωσε στην Ουάιτ τα φάρμακα αν και ήξερε ότι ήταν επιρρεπής στην κατάθλιψη και είχε στο παρελθόν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Η καταγγελία αναφέρει: "Μετά τον θάνατό της, ο κ. Κάρει έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποσιωπήσει και να συσκοτίσει την εμπλοκή του και την ενοχή του για τον πρόωρο και τραγικό θάνατο της κας Ουάιτ".

catriona2

Σε απάντηση του ο ηθοποιός περιέγραψε την αγωγή ως "μια άκαρδη προσπάθεια" εκμετάλευσης του ίδιου και της μνήμης της "γυναίκας που αγάπησε".

Η Ουάιτ, μια make up artist από τo Cappawhite της κομητείας του Tipperary στην Ιρλανδία, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά από υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Είχε χωρίσει με τον ηθοποιό μια εβδομάδα πριν την απώλεια της. Σε σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε στον Τζιμ Κάρει έγραψε ότι "απλά δεν ήταν φτιαγμένη για αυτόν τον κόσμο".

Τα τελευταία της λόγια

catriona

“Έχω περάσει τρεις ημέρες τώρα χωρίς να πιστεύω ότι δεν είσαι εδώ. Μπορώ να συνεχίσω να ζω με τη ραγισμένη μου καρδιά και να προσπαθήσω να βάλω τα κομμάτια πίσω στη θέση τους.

Θα μπορούσα, απλά δεν έχω τη δύναμη αυτή τη φορά. Λυπάμαι που ένιωσες πως δεν ήμουν εκεί για σένα. Προσπάθησα να σου δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Παρακαλώ να με συγχωρήσετε. Δεν είμαι για αυτόν τον κόσμο” έγραφε η Ουάιτ στο τελευταίο της γράμμα προς τον Κάρει πριν βάλει τέλος στη ζωή της.

Η Κατριόνα Γουάιτ βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015, από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μετά το χωρισμό της από τον Τζιμ Κάρεϊ. Δυο χρόνια νωρίτερα, όταν το ζευγάρι ήταν και πάλι χώρια, η Κατριόνα Γουάιτ είχε σταματήσει να τρώει.

"Ήθελε να τη χειρίζεται"

carrey catriona

Στην αγωγή του, ο Μπάρτον ισχυρίζεται ο Κάρει είχε μια "εμμονή με τον έλεγχο και το χειρισμό" της Ουάιτ και χρησιμοποιούσε κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι της για να την παρακολουθεί.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που προκάλεσαν το θάνατο της Ουάιτ δεν είχαν συνταγογραφηθεί στο όνομα της αλλά τα είχε προμηθευτεί ο Κάρει που χρησιμοποιούσε το όνομα Άρθουρ Κινγκ, αναφέρει η καταγγελία.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, ο Κάρει έστειλε γραπτό μήνυμα στη Ουάιτ μια μέρα πριν την αυτοκτονία της. Σε αυτό τη ρωτούσε "που έχουν εξαφανισθεί τα παυσίπονα που φύλαγε κάτω από το νεροχύτη του".

Ο Μπάρτον ισχυρίζεται ότι το μήνυμα του Κάρει ήταν ένα "ψεύτικο κείμενο ... σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της συμπεριφοράς του και της συνενοχής του στο θάνατό της" προσποιούμενος ότι δεν είχε γνώση για τα φάρμακα, υπονοώντας παράλληλα ότι η Ουάιτ τα είχε πάρει χωρίς την άδεια του και εν αγνοία του".

Η καταγγελία αναφέρει: "Αν ο Κάρει πίστευε πραγματικά ότι η Ουάιτ είχε πάρει τα φάρμακα χωρίς την άδεια του και είχε εξαφανιστεί χωρίς να δώσει σημεία ζωής μέρες, γιατί δεν κάλεσε τις Αρχές να την εντοπίσουν και να ελέγξουν την κατάσταση της όταν δεν του απάντησε στο γραπτό μήνυμα;" αναρωτιέται στην αγωγή του.

Ο Μπάρτον είναι ανελέητος. Ισχυρίζεται επιπλέον ότι ο Κάρει "συνέχισε την παρωδία του" αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανέλαβε ο ίδιος τα έξοδα της κηδείας της πρώην συντρόφου του. Επιπλέον σήκωσε το φέρετρο της και τη συνόδεψε στην τελευταία κατοικία της για να ξεπλύνει την ενοχή του" αναφέρει η καταγγελία.

Σε δήλωσή του ο ηθοποιός είπε: "Πόση ντροπή! Θα μου ήταν ιδιαίτερα εύκολο να μπω σε ένα δωμάτιο με το δικηγόρο αυτού του ανθρώπου και να το λήξουμε το θέμα εκεί αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή κάποιου που πρέπει να σηκωθεί στα πόδια του και να υπερασπιστεί την τιμή του ενάντια στο κακό σε αυτόν τον κόσμο.

"Δεν θα ανεχθώ αυτή την άκαρδη προσπάθεια εκμετάλευσης του ονόματος μου και της μνήμης της γυναίκας που αγάπησα. Τα προβλήματα της Κατ προυπήρχαν της γνωριμίας μας και δυστυχώς κανείς δεν μπορούσε να την ελέγξει προτού βάλει τέλος στη ζωή της. Πραγματικά ελπίζω ότι κάποια μέρα, σύντομα, οι άνθρωποι θα σταματήσουν να προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτό και θα την αφήσουν να αναπαυθεί εν ειρήνη" καταλήγει ο Κάρει.

carey 1

Η τραγική ειρωνεία

"Παλεύω χρόνια με την κατάθλιψη κι έπαιρνα για χρόνια αντικαταθλιπτικά χάπια..." είχε πει σε συνέντευξη του στο παρελθόν ο Κάρει. "Τα έκοψα μαχαίρι, πλέον στηρίζομαι στο διαλογισμό για την ισορροπία μου" είπε αναφερόμενος στα ψυχοφάρμακα. "Επίσης συμβιβάστηκα με μία πραγματικότητα: όλοι ζούμε ζωές απόγνωσης. Δεν παίρνουμε ποτέ τις μεγάλες απαντήσεις. Απλά προσπαθούμε να 'είμαστε ΟΚ' και να χαμογελάμε στο γραφείο. Τι περιμένετε λοιπόν να σας πω; Ετσι ζούμε τις ζωές μας. Όλα τα άλλα είναι καλή ηθοποιΐα."

"Μεγαλώνοντας, η κωμωδία υπήρξε το φάρμακό μου. Η μητέρα μου ήταν άρρωστη, η οικογένειά μου πάντα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όμως είχα έναν πατέρα που μπορούσε να αφηγηθεί μία ιστορία ξεκαρδιστικά και να μας κάνει όλους να γελάμε. Κατάλαβα λοιπόν ότι το γέλιο βοηθά τους ανθρώπους, τους κάνει ευτυχισμένους. Κι αυτό έγινε ο σκοπός μου. Αυτό ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω..." έχει δηλώσει.

Η μάχη του ίδιου με το σκοτάδι της κατάθλιψης ήρθε στη δημοσιότητα ξανά μετά το τραγικό τέλος της Καθριόνα Ουάιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ