ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα sms της αυτοκτονίας: Τα μηνύματα που ενοχοποιούν τον Τζιμ Κάρεϊ για το θάνατο της συντρόφου του

Τα sms της αυτοκτονίας: Τα μηνύματα που ενοχοποιούν τον Τζιμ Κάρεϊ για το θάνατο της συντρόφου του

Αθώος ή ένοχος; Η αγωγή που θέλει τον Τζιμ Κάρεϊ ηθικό αυτουργό στην αυτοκτονία της πρώην συντρόφου του Καθριόνα Γουάιτ στην αρχή θεωρήθηκε από τα media μια ακόμη προσπάθεια αφαίμαξης χρημάτων από έναν σταρ. Με τον βρετανικό τύπο να βγάζει στη δημοσιότητα τα σπαρακτικά μηνύματα μεταξύ του Τζιμ Κάρεϊ και της Γουάιτ πριν εξαφανισθεί και αυτοκτονήσει, η υπόθεση μοιάζει δυσοίωνη και σκοτεινή.

Σε αυτά η 30χρονη φέρεται να αυτοκτόνησε επειδή ή ίσως και γιατί ο Κάρεϊ της είχε μεταδώσει αφροδίσια νοσήματα.

Στα ενοχοποιητικά για τον Κάρεϊ SMS η Γουάιτ μοιάζει ανήσυχη για την υγεία και την απόσταση στη σχέση τους. Στο πρώτο μήνυμα η 30χρονη εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη, λέγοντας πως
"Κατανοώ πως είσαι αγχωμένος. Φαντάσου πως νιώθω εγώ τώρα. Εγώ θα έπρεπε να είμαι αυτή που φρικάρει. Αν για κάτι είμαι σίγουρη, είναι το ζήτημα τριβής που αναφέρεις" γράφει στο πρώτο μήνυμα της.

"Εύχομαι να είσαι καλά, μωρό μου. Θα μπορούσε να ήταν από κάποιον πριν από εμένα. Δεν εμφανίζεται μέχρι να εκδηλώσεις άγχος" της απάντησε ο Τζιμ Κάρεϊ προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί και να την εφησυχάσει.

"Μάλλον θα είναι κάτι άλλο καθώς είχα κάνει εξετάσεις πριν βρεθώ μαζί σου" απαντάει η Γουάιτ.

"Σε ευχαριστώ Καθ, νοιάζομαι για σένα πολύ. Αυτό είναι προφανές αλλά δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Είμαι πολύ στρεσαρισμένος και πρέπει να φύγω. Τελειώσαμε, να είσαι καλά" είναι το SMS του Κάρεϊ.

"Ναι. Μου στάθηκες οικονομικά και σε ευχαριστώ. Αλλά είμαι αφάνταστα πιεσμένη και υποφέρω και φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να κάνω νέα σχέση ξανά. Είμαι πολύ πληγωμένη. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μην πάω αύριο στα γυρίσματα. Πες μου αν γίνεται" συνεχίζει η Γουάιτ.

Σε επόμενη μήνυμα η 30χρονη αναφέρεται σε άλλα συμπτώματα που την ανησυχούν και τον ενημερώνει ότι θα πάει στον γιατρό. "Ελπίζω όλα να πάνε καλά" απαντάει ο Κάρεϊ με την οργή να διακρίνεται σε SMS που ακολούθησαν

"Κατ, ήμουν πολύ γενναιόδωρος και υπομονετικός μαζί σου. Δεν ξέρω τι άλλο ζητάς αλλά πιστεύω ότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο".

"Κάνω ότι μου ζήτησες και θέλω να σου στέλνω μηνύματα όλη μέρα. Τι κάνω; Προσπαθώ να είμαστε μαζί και εσύ μετά μου στέλνεις ένα μήνυμα σαν αυτό" απαντάει εκείνη.

"Ξέρεις τι εννοώ. Έλα, σταμάτα να είσαι ανόητη. Ήθελα να είμαστε φίλοι, αλλά είσαι ανόητη" γράφει ο Κάρεϊ.

"Γιατί με αποκαλείς ανόητη; Έκανα κάτι;" απορεί η Γουάιτ.

"Έλα, τελείωνε" της απαντάει.

"Δεν έδωσα τα χαρτιά στην Λίντα γιατί δεν μπόρεσα να τα κοιτάξω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα αλλά από το να κοιτάζω συνέχεια στο Twitter για να δω αν είσαι καλά. Τελικά μίλησα χθες με τη δικηγόρο, το συντομότερο που μπορεί είναι την Τετάρτη. Επομένως μπορώ να τα δώσω στην Λίντα αμέσως μετά. Δεν είμαι ανόητη Τζιμ και για αυτό σε παρακαλώ μην με απειλείς. Μην μου μιλάς και δεν θα επικοινωνώ μαζί σου".

"Όχι δεν είσαι. Είσαι υπερβολικά δραματική και αγνώμων και δεν θέλω να ακούσω άλλη μιζέρια. Προσπάθησε να αλλάξεις, μεγάλωσε" ήταν η απάντηση του Κάρεϊ.

"Δεν είμαι δραματική Τζιμ, για αυτό σε παρακαλώ σταμάτα. Μην μου λες τι είμαι και τι δεν είμαι. Το υπενθυμίζω στον εαυτό μου διαρκώς. 'Κατ, να είσαι γεμάτη με καλές σκέψεις και καλές ευχές να αισθάνεσαι αγάπη και άσε μακριά το μίσος και τον πόνο'" έγραψε στο τελευταίο sms η πρώην σύντροφος του διάσημου ηθοποιού.

Ο Κάρεϊ και το περιβάλλον του εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν επιμελημένο εκβιασμό από τον εν διαστάσει σύζυγο της Γουάιτ, τον άντρα που κατέθεσε μήνυση στον ηθοποιό για φόνο εξ αμελείας.

Ο Μαρκ Μπάρτον ποστηρίζει ότι ο 54χρονος ηθοποιός χρησιμοποίησε "τα χρήματα και το κοινωνικό του status" για να προμηθευτεί παράνομα και να της διαθέσει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που την οδήγησαν στον θάνατο.

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο Μπάρτον, δηλώνει ότι ο Κάρει έδωσε στην Ουάιτ τα φάρμακα αν και ήξερε ότι ήταν επιρρεπής στην κατάθλιψη και είχε στο παρελθόν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Η καταγγελία αναφέρει: "Μετά τον θάνατό της, ο κ. Κάρει έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποσιωπήσει και να συσκοτίσει την εμπλοκή του και την ενοχή του για τον πρόωρο και τραγικό θάνατο της κας Ουάιτ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ