ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πως η Κένταλ Τζένερ κατάφερε να εξοργίσει τον κόσμο του μπαλέτου, κατά λάθος

Πως η Κένταλ Τζένερ κατάφερε να εξοργίσει τον κόσμο του μπαλέτου, κατά λάθος
REUTERS/Andrew Kelly

Reality star, μέλος της συμμορίας των Καρντάσιαν και ανερχόμενο top μοντέλο, η Κένταλ Τζένερ έγινε πρόσφατα μια "μπαλαρίνα", καθώς φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην ισπανική Vogue, με την ιδιότητα της χορεύτριας προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο του μπαλέτου.

Στο βίντεο η Κένταλ απεικονίζεται με διάφορα outfit μπαλέτου χορεύοντας και τριγυρίζοντας σε ένα studio χορού. "Μεγάλωσα πολύ γρήγορα. Μου αρέσει να είμαι παιδί, να τρέχω τριγύρω σαν παιδί που δεν το νοιάζει τίποτα. Πάντα μου άρεσαν οι περιπέτειες, οπότε μου αρέσει να κάνω τέτοια πράγματα, απλά ανοησίες. Μου αρέσει να τριγυρνάω, νιώθοντας ελεύθερη" αφηγείται η 20χρονη Κένταλ.

Ο κόσμος του μπαλέτου, και πιο συγκεκριμένα οι μπαλαρίνες που με επιμονή και υπομονή χτίζουν καριέρα θυσιάζοντας πολλά. Οι πρώτες αντιδράσεις από τον χώρο του μπαλέτου ήρθαν από ένα blog που εξηγεί: "Όλο το βίντεο αφορά, όπως φαίνεται, τη φαντασίωση ενός μικρού κοριτσιού να γίνει μπαλαρίνα. Το οποίο είναι εντάξει, αλλά στα μάτια μας, το κόνσεπτ δείχνει ασέβεια στους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό το απαιτητικό επάγγελμα". To Τwitter δεν άργησε να ακολουθήσει στα πυρά:

Σε παράλληλο χρόνο η Τζένερ βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο της Alison DeBona. Η μπαλαρίνα που επιλέχθηκε από την ιταλική Vogue για ένα παρόμοιο βίντεο γράφει στο λογαριασμό της στο Facebook: "Και εγώ κατηγορήθηκα για το βίντεο πως ήμουν υπερβολικά σέξι. Έπαιζα έναν ρόλο όπως ακριβώς και η Κένταλ, με τη διαφορά πως έχω σωστή τεχνική" αναφέρει. "H Kένταλ Τζένερ είναι μία όμορφη νεαρή γυναίκα της οποίας η δουλειά είναι να κάνει αυτό που της ζητείται".

Η Vogue στο παρελθόν έχει προσλάβει επαγγελματίες χορευτές για τα βίντεο που φτιάχνει, η πραγματικότητα όμως είναι αυτή: Το μπαλέτο δεν έχει να κάνει με το να "τρέχεις τριγύρω" ή το να "μη σε νοιάζει τίποτα" αλλά με επίπονες προσπάθειες, ατυχήματα και την αγωνιώδη επιδίωξη της τελειότητας. Ωστόσο, η Τζένερ έκανε μια κίνηση στρέφοντας το μίσος αλλού.

Απενεργοποιώντας τα σχόλια σε μία λήψη στο Instagram της η Κένταλ έδειξε ότι είναι όσο επαγγελματίας όσο και οι μπαλαρίνες που την "κατακρεούργησαν".

Touché.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ