ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"O Mπραντ Πιτ είναι νεκρός": το hoax που κυκλοφορεί στο Facebook απειλεί την ασφάλεια σας

"O Mπραντ Πιτ είναι νεκρός": το hoax που κυκλοφορεί στο Facebook απειλεί την ασφάλεια σας

Προσοχή χρήστες του Facebook. Ο Μπραντ Πιτ δεν είναι νεκρός και εαν κάνετε κλικ σε αυτήν την ανάρτηση που από το πρωί κάνει το γύρο του κοινωνικού δικτύου επιμένοντας ότι πέθανε ο 52χρονος σταρ, κακόβουλοι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Το νέο hoax που ύπουλα εκμεταλλεύεται το όνομα του Μπραντ Πιτ, ειδικά αυτές τις μέρες που το διαζύγιο του από την Αντζελίνα Τζολί έχει δώσει αφορμή για άπειρες αναρτήσεις και δημοσιεύματα στα social media, είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μοιάζει με ρεπορτάζ του Fox News.

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο θα σας ζητηθεί να εισάγετε σε μια νέα οθόνη, το όνομα χρήστη σας στο Facebook αλλά και τον κωδικό πρόσβασης σας.

pitt hoax

Πρόκειται για ακόμη μια απόπειρα phishing που εαν κάνετε το λάθος θα παραχωρήσει στους χάκερ τα ψηφιακά κλειδιά της οnline ζωής σας.

foxnews hoax bradd

"Αυτό το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι κάτι καινούργιο" είπε εκπρόσωπος του Facebook στo CNNMoney. Ο Michael Sias, εκπρόσωπος τύπου για πολλούς εμπειρογνώμονες ασφάλειας του κυβερνοχώρου, επισημαίνει ότι είναι καλό να ενημερώσουν οι χρήστες το δίκτυο εαν εντοπίσουν ύποτες αναρτήσεις στον τοίχο τους.

Πιθανότερη χώρα προέλευσης του κακόβουλου λογισμικού φέρεται να είναι η Κίνα, συμπλήρωσε ο Sias.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ