ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εμπλοκή στα γυρίσματα της ταινίας του Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη

Εμπλοκή στα γυρίσματα της ταινίας του Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη
Πηγή: Facebook@Aggela Skoula Peraxwri Channel

«Cut» στα γυρίσματα της ταινίας με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, που ξεκίνησαν στο Ηράκλειο Κρήτης, όμως όχι από τον σκηνοθέτη της, αλλά από υπαλλήλους των τοπικών αρχαιολογικών υπηρεσιών.

Το συνεργείο του Γιάννη Σμαραγδή, είχε από νωρίς το πρωί λάβει... θέσεις στο ενετικό φρούριο "Κούλες", όπου είχαν στηθεί τα σκηνικά και όλα ήταν έτοιμα για τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Όμως αντί να αρχίσουν οι κάμερες να γράφουν, υπάλληλοι της αρχαιολογίας βρέθηκαν στο σημείο, ζητώντας από τον σκηνοθέτη να τους επιδείξει τα έγγραφα και την άδεια που του δίνουν το «πράσινο φως» για τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου ως σκηνικό για κάποιες σκηνές.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιάννης Σμαραγδής, ανέφερε στους υπαλλήλους ότι, όχι μόνο υπάρχει η απαραίτητη άδεια από το ΚΑΣ, αλλά έχει πληρωθεί και το ανάλογο παράβολο, προτρέποντάς τους μάλιστα να επικοινωνήσουν με το ΚΑΣ για να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι.

Ακολούθησε μικροένταση, αλλά και αμηχανία από την πλευρά των μελών του συνεργείου, αλλά και όσων είχαν βρεθεί στον Κούλε με την ελπίδα να παρακολουθήσουν από κοντά τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή.

Εμφανώς εκνευρισμένος ο σκηνοθέτης, ο οποίος μιλώντας στα τοπικά μέσα έκανε λόγο για μια «διαχρονική, απίστευτη κατάσταση! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους ανθρώπους που πριν από πολλά χρόνια έδιωξαν τον Καζαντζάκη από την πατρίδα του».

Έπειτα από αρκετές ώρες τα πνεύματα ηρέμησαν και τα γυρίσματα ξεκίνησαν, με την ελπίδα να μην προκύψουν άλλα γραφειοκρατικά εμπόδια.

koules

Πηγή: Facebook@Aggela Skoula Peraxwri Channel

koules1

Πηγή: Facebook@Aggela Skoula Peraxwri Channel

Πάντως, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στις σκηνές που ήταν προγραμματισμένο να γυριστούν σήμερα, παρά την αναστάτωση, δεν έχασαν το κέφι τους και όση ώρα βρίσκονταν σε αναμονή προσπαθούσαν να εκτονώσουν την ένταση υπό τους ήχους της μουσικής και απαθανατίζοντας τις στιγμές σε βίντεο και φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ