ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ρότζερ Γουότερς τα... έχωσε στον Τραμπ σε συναυλία του στο Μεξικό (pics)

Ο Ρότζερ Γουότερς τα... έχωσε στον Τραμπ σε συναυλία του στο Μεξικό (pics)
REUTERS / GINNETTE RIQUELME

Αφού κάλεσε τον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νέτο να παραιτηθεί, τα έχωσε στον Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως εξαιτίας της επιθυμίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ να χτίσει τείχος που θα χωρίζει το Μεξικό από την Αμερική. Ο λόγος για τον Ρότζερ Γουότερς που θέλησε να δώσει... άλλο χρώμα στη συναυλία που παραχώρησε χθες στο Μεξικό, στην πλατεία Ζόκαλο του Μέξικο Σίτι.

Ενώπιον 170.000 θεατών, οι οποίοι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού γι' αυτή τη δωρεάν συναυλία, ο συνιδρυτής των Pink Floyd υπενθύμισε πως 28.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από το 2012 σε όλο το Μεξικό, οι περισσότεροι στη διάρκεια της θητείας του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Σε γιγαντοοθόνες προβαλλόταν η λέξη «Παραίτηση», ενώ χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν: «Έξω ο Πένια!».

2

Όπως γράφει το ΑΠΕ, σε ένα κλείσιμο του ματιού στην άμεση επικαιρότητα, το περίφημο τραγούδι «Another Brick in the Wall» συνοδευόταν από εικόνες του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιθυμεί την ανέγερση ενός τείχους ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Επευφημίες ξέσπασαν όταν οι λέξεις «Trump eres un pendejo» (Τραμπ είσαι ένας ηλίθιος) έκαναν την εμφάνισή τους στις γιγαντοοθόνες.

«Είναι ώρα να ρίξουμε το τείχος που χωρίζει τους πιο πλούσιους από τους πιο φτωχούς», είπε τότε ο Ρότζερ Γουότερς σε σχεδόν άψογα ισπανικά.

3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ