ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο ποντικός βρυχάται. Πεντάμορφη και το Τέρας, Μουλάν & Βασιλιάς των Λιονταριών στη μεγάλη οθόνη

Ο ποντικός βρυχάται. Πεντάμορφη και το Τέρας, Μουλάν & Βασιλιάς των Λιονταριών στη μεγάλη οθόνη

Τα νέα είναι ευχάριστα για όλους όσοι αγαπάνε τα παραμύθια, τους ήρωες και τις γενναίες ιστορίες. Σύμφωνα με το Variety, η κλασική ταινία κινούμενων σχεδίων “Μουλάν” θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου του 2018.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει και σε 3D, και ήδη το studio έχει ξεκινήσει σε μία παγκόσμια αναζήτηση για να βρει την Κινέζα ηθοποιό που θα παίξει την ηρωίδα.

Η απόφαση της εταιρίας να γυρίσει την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998 με ηθοποιούς έρχεται μετά την επιτυχημένη πορεία των ταινιών “Maleficent”, “Το βιβλίο της ζούγκλας” και “Σταχτοπούτα” αλλά και τον ενθουσιασμό που έφερε στη βιομηχανία του θεάματος η ανακοίνωση ότι ακόμη ένας αγαπημένος ήρωας, ο Σίμπα, επιστρέφει στις οθόνες σε ένα live action έκδοση του Βασιλιά των Λιονταριών.

Τόσο η Μουλάν όσο και οι ιστορίες στη ζούγκλα θα ακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη μεταφορά του παραμυθιού “Η πεντάμορφη και το τέρας” στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Μαρτίου 2017.

Η εταιρία παραγωγής ανακοίνωσε ακόμα ότι ο παραγωγός Ρικ Τζάφα και η σεναριογράφος σύζυγός του Αμάντα Σίλβερ έχουν δρομολογήσει τις προδιαγραφές του σεναρίου για την Μουλάν, ενώ ήδη εργάζονται για το σίκουελ του Άβαταρ.

Το πολυβραβευμένο The Lion King είναι μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών ενώ το ομώνυμο μιούζικαλ που μεταφέρθηκε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ παραμένει εδώ και περίπου δύο δεκαετίες μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες. Η θεατρική του μεταφορά έχει μεταφραστεί σε 8 διαφορετικές γλώσσες, μεταφέρθηκε σε 23 παραγωγές ανά τον κόσμο και έχει κερδίσει 6 βραβεία Tony.

Επιπλέον, η “Πεντάμορφη και το Τέρας” με πρωταγωνίστρια την Έμμα Γουότσον δείχνει την πρόθεση της Disney να φρεσκάρει τους μύθους της με πραγματικούς ανθρώπους. Ακόμη και το teaser της παραγωγής έσπασε το ρεκόρ που κατείχε το teaser trailer του Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά (επίσης παραγωγής Disney) με 91,8 εκατομμύρια views τις πρώτες 24 ώρες της προβολής του.

Όλοι εδώ, ο Τζόνι Ντεπ όχι

Τέλος, κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για την πέμπτη ταινία οι Πειρατές της Καραϊβικής, Dead Men Tell No Tales. Aν και εντυπωσιακό, δεν υπάρχει ούτε ένα πλάνο από τον κεντρικό χαρακτήρα του κάπτεν Τζακ Σπάροου, που υποδύονταν ο Τζόνι Ντεπ.

Αντιθέτως περιλαμβάνει σκηνές από δύο εμφανίσεις του Μπρέντον Τουέιτς και του Χαβιέρ Μπαρδέμ, που υποδύεται τον πειρατή – φάντασμα που ψάχνει τον Σπάροου. Η απουσία του Ντεπ από το τρέιλερ αποτελεί έκπληξη, σύμφωνα με την Guardian, καθώς οι προηγούμενες ταινίες της σειράς, ένα μέρος της επιτυχίας τους την οφείλουν στο ρόλο του κάπτεν Σπάροου.

Πιθανολογείται ότι η πρόσφατη δημοσιότητα που πήρε ο χωρισμός του Ντεπ, αλλά και οι λεπτομερείς αναφορές στον Τύπο για την προσωπική του ζωή, βρίσκεται πίσω από την απόφαση της παραγωγής να μην συμπεριληφθεί στο τρέιλερ ο ηθοποιός, παρότι και στη νέα ταινία αποτελεί το βασικό της πρόσωπο. Η νέα ταινία με τους Πειρατές της Καραϊβικής αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας στις 26 Μαΐου του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ