ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ισπανοί vs Jamie Oliver

Ισπανοί vs Jamie Oliver
EPA/ROBERT SCHLESINGER

Είναι γνωστό πως οι μεσογειακοί λαοί έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό μας. Οι Έλληνες με το σουβλάκι, οι Ιταλοί με την πίτσα και οι Ισπανοί με την παέγια. Ειδικά οι τελευταίοι πρόσφατα απέδειξαν πως δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όταν πρόκειται για το εθνικό τους φαγητό.

Όταν ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Jamie Oliver δημοσίευσε στο τουίτερ μία δική του παραλλαγή της παέγια, το μόνο που κατάφερε ήταν να συσπειρώσει τον λαό της Ισπανίας... εναντίον του.

Το τεράστιο σφάλμα του Oliver ήταν η προσθήκη τσορίθο στο γνωστό έδεσμα. Σύμφωνα με το «A Cook’s Dictionary» η παραδοσιακή παέγια φτιάχνεται με ρύζι, λαχανικά, κοτόπουλο και οστρακοειδή περίπου με τον τρόπο που μαγειρεύεται το ριζότο και η προσθήκη του αλλαντικού είναι, για τον ισπανικό λαό, ασυγχώρητη.

Από την ώρα που ανήρτησε τη συνταγή του στο τουίτερ, ο Jamie Oliver έχει λάβει πλήθος αρνητικών σχολίων που την χαρακτηρίζουν από «αίσχος» μέχρι «βδέλυγμα».

Ένας χρήστης μάλιστα συγκρίνει την παέγια του Oliver με μία παραδοσιακή παέγια και οι διαφορές είναι εμφανείς.

Ο ίδιος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στην καναδική εκπομπή του CBC είπε «(στο tweet) αναφέρεται πως είναι η δική μου παραλλαγή. Είναι η δική μου παραλλαγή και την υποστηρίζω. Είναι πολύ καλή

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βρετανός σεφ εξοργίζει τον κόσμο, καθώς έχει εκφραστεί στο παρελθόν με αρνητικό τρόπο για τις γυναίκες που δεν θηλάζουν τα μωρά τους, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις μέχρι και από την Αντέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ