Οι ακροατές θέλουν να ξέρουν αν η μουσική που ακούν είναι προϊόν AI - Τι δείχνει έρευνα
Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να γνωρίζει αν η μουσική που ακούει είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης ή όχι, σε μία εποχή που η AI εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.
Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα της Alco για λογαριασμό του Ελληνικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».
Ειδικότερα, το 94% των ερωτώμενων της δημοσκόπησης θεωρεί τον ρόλο συνθετών και στιχουργών σημαντικό, ενώ το 62% ενδιαφέρεται και υπολογίζει το όνομα του συνθέτη/ στιχουργού όταν επιλέγει να αγοράσει ή να «κατεβάσει» και να αποθηκεύσει μουσικά έργα.
Καθολικό αίτημα για σήμανση έργων ΑΙ
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η ανάγκη να υπάρχει σήμανση στα μουσικά έργα που παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη είναι σχεδόν καθολική.
Συγκεκριμένα, το 90% πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό σήμα, ώστε οι ακροατές / καταναλωτές να γνωρίζουν ότι ένα μουσικό έργο είναι προϊόν ΤΝ. Επιπλέον, το 84% πιστεύει ότι τα μουσικά έργα ΤΝ πρέπει να αναφέρουν τα ονόματα των έργων που χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό για την παραγωγή τους.
Δίκαιη αμοιβή για τους δημιουργούς
Το 73% των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών στην έρευνα πιστεύει ότι οι συνθέτες / στιχουργοί έργων που χρησιμοποιούνται ως υλικό για να παραχθεί ένα μουσικό έργο από ΤΝ πρέπει να λαμβάνουν αμοιβή από τις εταιρίες που παράγουν μουσικά έργα με ΤΝ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χειμερινοί Κολυμβητές, Οιδίποδας και Lightning Seeds: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
Βλάβη του Air Force One που μετέφερε στο Νταβός τον Τραμπ ενώ ήταν στον αέρα
07:24
«Ο θεός είναι περήφανος για το έργο μου»: Ο Τραμπ συμπληρώνει έναν χρόνο στον Λευκό Οίκο (vid)
07:23
Στο Νταβός ο Πρωθυπουργός εν μέσω γεωπολιτικής θύελλας - Η Γροιλανδία «καταπίνει» το Φόρουμ
07:14
Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία: Κλειστά όλα σχολεία στην Αττική - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
07:05