ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Rich Kids»: Το αντίστοιχο Facebook της... ελίτ

«Rich Kids»: Το αντίστοιχο Facebook της... ελίτ

Μετά τον λογαρισμό στο Instagram, "Rich Kids", τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών επεκτείνονται και σε άλλα social media.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως γνωστών είναι δωρεάν και λίγο ή πολύ ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει. Πλέον αυτά δεν ισχύουν καθώς έχει δημιουργηθεί ένα νέο κοινωνικό, ελιτιστικό δίκτυο. Και όχι, δεν απευθύνεται σε όλους.

Έχοντας ως μότο το «είναι βαρετό να είσαι πλούσιος αν δεν το βλέπει κανείς», το «Rich Kids», διαφέρει αρκετά σε σχέση με τα άλλα social media, όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat. Αρχικά, δεν είναι δωρεάν. Για την ακρίβεια, είναι αρκετά ακριβό, δηλαδή κοστίζει 1.000 δολάρια το μήνα. Και γιατί αυτό είναι κακό; Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι υπάρχει χρηματικό ποσό κακό, αλλά ο λόγος που υπάρχει αυτή η συνδρομή.

Όπως αναφέρεται στο site, «δίνει στα πλούσια αυτά παιδιά έναν χώρο να απολαμβάνουν τα πλούτη τους, μακριά από το βλέμμα των φτωχών». Οι υπόλοιποι, «κοινοί θνητοί», μπορούν να γραφτούν δωρεάν αλλά δεν μπορούν να κάνουν δικές τους αναρτήσεις, παρά μόνο να κοιτάζουν τι ποστάρουν οι υπόλοιποι.

Το μόνο καλό που μπορεί να βρει κανείς σε αυτό το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι σύμφωνα με τον CEO, Juraj Ivan, το 1/3 των συνδρομών πηγαίνει σε οργανισμούς που βοηθούν παιδιά να σπουδάσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ