ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Χιθ Λέτζερ, ο «Τζόκερ» και μια 14χρονη παρ'ολίγον... serial killer

O Χιθ Λέτζερ, ο «Τζόκερ» και μια 14χρονη παρ'ολίγον... serial killer

Ο Χιθ Λέτζερ άφησε το στίγμα του στον κινηματογράφο και εκτόξευσε την DC με τον μοναδικό, εκκεντρικό ρόλο του στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης», αποσπώντας μάλιστα και το Όσκαρ του Β’ Ανδρικού Ρόλου, μετά θάνατoν.

Πολλοί πλέον πιστεύουν ότι ο ρόλος του Χιθ ήταν τόσο συγκλονιστικός που οποιοσδήποτε προσπαθήσει να τον μιμηθεί θα αποτύχει παταγωδώς (βλ. κριτικές για το Suicide Squad και τον Τζάρεντ Λέτο). Ο σπουδαίος αυτός λοιπόν ηθοποιός και το απέραντο ταλέντο του που άγγιξε στα άκρα την ψυχολογία του Τζόκερ ενέπνευσαν μια 14χρονη στο Χάμσαϊρ, να αποπειραθεί να δολοφονήσει την καλύτερη της φίλη.

Ήταν Απρίλιος του 2015 όταν η έφηβη παίρνοντας ένα μαχαίρι χάραξε το γνωστό χαμόγελο του Τζόκερ στο πρόσωπό της. Στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι ήθελε να μοιάζει στον Χιθ στο «Σκοτεινός Ιππότης», αλλά και ότι είχε εμμονή με τους serial killers.

via GIPHY


Το έγκλημα


Το ίδιο βράδυ, μπήκε στο διαδίκτυο και συνέλεξε πληροφορίες για το πώς και που πρέπει να μαχαιρώσει κάποιον "με ακρίβεια" για να τον σκοτώσει. Έτσι, πήρε την απόφαση πως ο στόχος είναι η καρδιά. Την επομένη, στο σχολείο πλησίασε την φίλη της (κρύβοντας το σημάδι της με ένα φουλάρι) και την οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος, λέγοντας πως της είχε ετοιμάσει μια έκπληξη, όπως αποκάλυψε ένας μάρτυρας στο δικαστήριο.

Αυτό που ακολούθησε θυμίζει σκηνή από κάποια ταινία τρόμου. Έφτασαν στο σημείο. Της είπε να κλείσει τα μάτια της και να απλώσει τα χέρια -δήθεν για να της δώσει το δώρο της-. Πήρε την απόφαση και όρμησε κατά πάνω της φίλης της, καρφώνοντας ελαφρώς το μαχαίρι στην καρδιά της. Εκείνη κατάφερε να τρέξει ξεφύγει, έχοντας ένα επιφανειακό τραύμα.

via GIPHY

Ο ίδιος μάρτυρας, είπε στο δικαστήριο ότι η έφηβη είχε μεγάλη εμμονή με την ιδέα της δολοφονίας. Μάλιστα, διατηρούσε ένα ημερολόγιο στο οποίο έγραφε τα σχέδια της. Ένα από αυτά ήταν μια ένοπλη επίθεση στο σχολείο της καθώς και σχέδια δολοφονίας της μητέρας και του αδελφού της.

Το θύμα είχε αρνηθεί τον ισχυρισμό αυτό. Στο δικαστήριο παραδέχτηκε πως ήθελε να βλάψει τη φίλη της με «εντυπωσιακό» τρόπο αλλά ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να την σκοτώσει. "Ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου ήταν αηδιασμένο με ό, τι σκεφτόμουν", είπε. "Αισθανόμουν πως δεν είχα πλήρη έλεγχο του τι έκανα".

via GIPHY

Την Τετάρτη, οι δικαστές καταδίκασαν το κορίτσι για απόπειρα δολοφονίας με ομόφωνη απόφαση. Προηγουμένως, η κοπέλα είχε ομολόγησε την ενοχή της και ισχυρίστηκε πως ο λόγος που προσπάθησε να βλάψει την καλύτερη της φίλη ήταν διότι είχαν δημιουργηθεί κάποιοι λογαριασμοί στα social media με το όνομά της και πίστευε πως το είχε κάνει αυτή για να την εκθέσει διαδικτυακά.

Η δίκη θα συνεχιστεί με νέα δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ