ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η νέα μόδα του YouTube είναι η πρόκληση των 10.000 θερμίδων

Η νέα μόδα του YouTube είναι η πρόκληση των 10.000 θερμίδων
YouTube/Ashley Nocera

To YouTube είναι μια μικρή κοινότητα στην οποία πρέπει να κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον των followers σου.

Όσο τα views μετρούνται, έρχονται οι εμπορικές προτάσεις, αυξάνονται οι ακόλουθοι κτλ... Πρέπει να κάνεις τα πάντα για ένα μοναδικό περιεχόμενο, καινοτόμο που θα σου αποφέρει όλα τα παραπάνω.

Η νέα μόδα λοιπόν που κυκλοφορεί στον κόσμο των βίντεο είναι η κατανάλωση 10.000 θερμίδων μπροστά στην κάμερα. Και είναι δυσκολότερο από ότι δείχνει. Επίσης, είναι και επικίνδυνο για την υγεία, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο μέσος όρος ημερήσιων θερμίδων που αναλογεί σε μια γυναίκα είναι -περίπου- 2.000 και αντίστοιχα στους άνδρες 2.500.

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στο YouTube τη φράση «10.000 calorie challenge», θα δείτε δεκάδες βίντεο όπου νέοι άνθρωποι καταβροχθίζουν μεγάλες ποσότητες junk food για να εντυπωσιάσουν τους ακολούθους τους.

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Furious Pete, που έχει πάνω από 3 εκατομμύρια followers. Έφτιαξε ένα γιγάντιο γαλλικό τοστ με πολλά πολλά όμως υλικά και όπως θα δείτε στο τέλος του βίντεο, φαίνεται νικημένος από το φαγητό.

Αν αναλογιστούμε ότι ένας αθλητής πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον 3.500 θερμίδες, όπως αναφέρει η Independent, η κατανάλωση 10.000 θερμίδων απαιτεί 10 ώρες σκληρής γυμναστικής.

Οπότε, αυτό το Challenge είναι... Fail.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ