ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τρέξε Κρουζ, τρέξε. Ο δρομέας της μεγάλης οθόνης επιστρέφει χωρίς ανάσα

Τρέξε Κρουζ, τρέξε. Ο δρομέας της μεγάλης οθόνης επιστρέφει χωρίς ανάσα

“Έχει σπουδαίο χιούμορ και ταυτόχρονα μία μοναδική βαρβαρότητα αυτός ο χαρακτήρας” είπε ο Τομ Κρουζ στην πρεμιέρα της ταινίας του Τζακ Ρίτσερ: Ποτέ μη Γυρίσεις πίσω που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Νέα Ορλεάνη, όπου και γυρίστηκε η επόμενη περιπέτεια του αστυνομικού ερευνητή του στρατού.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Έντουαρντ Ζούικ, παλιός γνώριμος του από τα γυρίσματα της ταινίας “Ο τελευταίος Σαμουράι”, και είναι βασισμένη στο 18ο βιβλίο του Λι Τσάιλντ με τίτλο “Never Go Back”. Στη νέα περιπέτεια του ο διάσημος Σαϊεντολόγος αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει μια συνωμοσία εις βάρος της Σούζαν Τέρνερ (Κόμπι Σμόλντερς) που διευθύνει την παλιά μονάδα του Ρίτσερ.

Όταν η Ταγματάρχης συλλαμβάνεται για προδοσία, ο Ρίτσερ, που γνωρίζει ότι είναι αθώα, πρέπει να τη βοηθήσει να δραπετεύσει από τη φυλακή και να καθαρίσει το όνομα τους, αποκαλύπτοντας την αλήθεια πίσω από μια μεγάλη θεωρία συνωμοσίας της κυβέρνησης.

Κλασικά, στην πορεία της ταινία ο Ρίτσερ ανακαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό για το παρελθόν του που μπορεί να του αλλάξει τη ζωή και κάπως έτσι ο Τομ Κρουζ θα επιδοθεί σε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Να τρέχει.

Χωρίς να ιδρώνει, χωρίς να λαχανιάζει, σαν δρομέας, σαν μαραθωνοδρόμος από αυτούς που κλείνουν τους δρόμους της πόλης τα Σαββατοκύριακα όταν εσύ θες την ησυχία σου αλλά είναι φίλοι σου και υπομένεις την εμμονή τους με το τρέξιμο.

Το επικό mash up του Τομ Κρουζ που τρέχει για 18 λεπτά χωρίς να ξαποστάσει είναι ακόμη μια δουλειά κινηματογραφικής ανθολογίας από τους Burger Fiction. Κανείς δεν ξέρει αν έχει καταναλώσει όσο σοκολατούχο γάλα πρέπει για να “δέσει” τους μυς μετά την άσκηση.

To σοκολατούχο γάλα και το τρέξιμο: μια μικρή, γλυκιά ιστορία

TOMCRUISE RUN

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως ένα φιλέτο κρέατος ή οποιαδήποτε άλλη μορφή καθαρής πρωτεΐνης, είναι ότι καλύτερο για όσους γυμνάζονται. Αυτό άλλαξε μετά από έρευνα που έκαναν οι ειδικοί από το τμήμα κινησιολογίας και υγείας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας όπου και κατέληξαν ότι το ρόφημα έχει το σωστό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών που χρειάζεται ο οργανισμός σου μετά την άσκηση.

“Ο συνδυασμός των συστατικών που λαμβάνεις με το σοκολατούχο γάλα χαμηλών λιπαρών είναι όχι απλώς ο ιδανικός, αλλά έχει το σωστό ισοζύγιο. Και αυτό διότι τα συστατικά του συνεργάζονται αρμονικά ώστε να διασπά το λίπος και να ενδυναμώνει τη μυϊκή μάζα” εξήγησε ο καθηγητής John Ivy που ήταν υπεύθυνος της μελέτης που δημοσιεύτηκε στις επιστημονικές επιθεωρήσεις Journal of Strength and Conditioning Research και Journal of Nutrition and Metabolism.

“Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει ποιος μηχανισμός κάνει το σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά να προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα. Για να το διαπιστώσουμε θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες, είναι όμως εμφανές ότι κάτι υπάρχει στον συνδυασμό των φυσικών πρωτεϊνών και των υδατανθράκων που περιέχει” είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ