ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Eίμαι βαθιά σοκαρισμένος»: ο Πιρς Μπρόσναν μετανιώνει που έβαλε σε κίνδυνο την υγεία της Ινδίας

«Eίμαι βαθιά σοκαρισμένος»: ο Πιρς Μπρόσναν μετανιώνει που έβαλε σε κίνδυνο την υγεία της Ινδίας

Ακόμη και ένας Μποντ, Τζέιμς Μποντ, κάνει λάθη και ανόητες επιλογές. Ακόμη και ένας Μπρόσναν πέφτει θύμα μιας αποστολής με πολύ αμφιλεγόμενη ατζέντα.

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Πιρς Μπρόσναν ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνισή του σε μία διαφημιστική καμπάνια στην Ινδία όπου προωθεί ένα αμφιλεγόμενο αποσμητικό αναπνοής, για το οποίο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι βάζει την υγεία τους σε κίνδυνο.

"Είμαι βαθιά σοκαρισμένος και λυπημένος" είπε ο ηθοποιός στο περιοδικό People αν και άργησε να ενημερωθεί για όλα όσα πουλάει με την εικόνα του. Ο Πιρς Μπρόσναν δεν γνώριζε πριν ή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ότι το προϊόν το οποίο διαφήμισε μπορεί να περιέχει συστατικά τα οποία ενοχοποιούνται για την πρόκληση καρκίνου.

Το αμφιλεγόμενο αποσμητικό στόματος, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως μετά από τα γεύματα, περιλαμβάνει αθώα συστατικά (ξηροί καρποί, σπόροι, βότανα και μπαχαρικά) ωστόσο κατά την εξέταση του προϊόντος αποδείχθηκε ότι μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία.

Ο Μπρόσναν δήλωσε ακόμα ότι "τρέφει μεγάλη αγάπη για την Ινδία και το λαό της" και διευκρίνισε ότι η χρήση της εικόνας από το προϊόν ήταν "χωρίς την άδειά του και παραπλανητική", παραβιάζοντας την σύμβαση που έχει υπογράψει. Όπως είπε ο ηθοποιός είχε συμφωνήσει να διαφημίσει ένα προϊόν το οποίο θα ήταν "πλήρως φυσικό, χωρίς προσθήκες συντηρητικών, καπνού ή κάποιο άλλο συστατικό επιβλαβές για την υγεία". Οι Twitteratis ανέλαβαν δράση και τον ενημέρωσαν για όλα όσα έκανε λάθος με αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο.

"Έχοντας ζήσει στην προσωπική μου ζωή την απώλεια της πρώτης μου συζύγου και της κόρης μου, καθώς και πολυάριθμους φίλους από τον καρκίνο, στηρίζω πλήρως τα προγράμματα περίθαλψης και έρευνας για την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας", δήλωσε ο ηθοποιός, προσθέτοντας ότι η εταιρία τον εμφάνισε ως πρεσβευτή της για μία σειρά προϊόντων. "Παρακαλώ δεχθείτε την ειλικρινή μου συγγνώμη. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι έχω προσβάλει" είπε. Αυτή η καμπάνια είχε πολύ περισσότερο κάρι από όσα μπορεί να χωνέψει κανείς, ακόμη και αν τον λένε Μποντ, Τζέιμς Μποντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ