ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ιδεοψυχαναγκαστική & μαχήτρια, η Αμάντα Σάιφρεντ θέλει να ζήσουμε καλύτερα σε 5 βήματα

Ιδεοψυχαναγκαστική & μαχήτρια, η Αμάντα Σάιφρεντ θέλει να ζήσουμε καλύτερα σε 5 βήματα
Facebook/Amanda Seyfriend

"Είμαι σε θεραπεία με ψυχοφάρμακα και ποτέ δεν πρόκειται να την σταματήσω" είπε η 30χρονη ηθοποιός σε μια εξομολογητική συνέντευξη της στο περιοδικό Allure.

H πρωταγωνίστρια του "Μάμα Μία", το κορίτσι που εντυπωσίασε στην κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργήματος του Ουγκό "Οι Άθλιοι" δεν δίστασε να μιλήσει για τις αλήθειες της. Η Σάιφρεντ ζει με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και βρίσκεται σε θεραπευτική αγωγή εδώ και 11 χρόνια.

"Λαμβάνω την χαμηλότερη δόση και δεν βλέπω να βρίσκομαι κοντά στο να διακόψω το φάρμακο. Ακόμα κι αν πρόκειται για πλασέμπο ή όχι, δεν θέλω να το ρισκάρω" δήλωσε. "Και τελικά, γιατί να βάλω τον εαυτό μου σε κίνδυνο; Για ένα στίγμα επειδή χρησιμοποιώ ένα φάρμακο;" αναρωτήθηκε.

Στη συνέντευξη της η Σάιφρεντ μίλησε με ειλικρίνεια για το στίγμα που εξακολουθεί να υπάρχει γύρω από τη λήψη ψυχιατρικών φαρμάκων. Η 30χρονη αγωνίζεται ενάντια σε αυτό επισημαίνοντας ότι οι ψυχικές ασθένειες "θα πρέπει να λαμβάνονται τόσο σοβαρά όσο τίποτα άλλο... Αν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, να την αντιμετωπίσουμε".

Στη συνέντευξη της για το τεύχος Νοεμβρίου του Allure η Σάιφρεντ περιέγραψε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ανθρώπινη υγεία από το άγχος που πηγάζει από την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.
"Νόμιζα ότι είχα έναν όγκο στον εγκέφαλό μου... Έκανα μαγνητική τομογραφία και ο νευρολόγος μου με παρέπεμψε σε έναν ψυχίατρο. Έτσι έμαθα ότι πολλοί φόβοι μου δεν είναι πραγματικοί, αλλά χρειάζομαι πραγματική βοήθεια" είπε. "Γνωρίζοντας ότι πολλοί από τους φόβους που έχω δεν είναι αληθινοί, αισθάνομαι καλύτερα!".

"Αγαπήστε την καθημερινότητα σας"

Σε μια άτυπη καμπάνια καλής ζωής η Σάιφρεντ αφηγείται στο φακό του περιοδικού πέντε ιδέες για καλή ζωή. Για την Σάιφρεντ η συντροφιά, η φροντίδα για τον εαυτό μας, οι νέες δεξιότητες που μπορούμε να χαρίσουμε στις ζωές μας και η άσκηση είναι οι λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ισχύει.

amanda seyfried allure cover

ΔΗΜΟΦΙΛΗ