ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Χρόνια πολλά γλυκιά μαμά». Η Κιάρα Μαστρογιάνι για τα 73α γενέθλια της μητέρας της Κατρίν Ντενέβ

«Χρόνια πολλά γλυκιά μαμά». Η Κιάρα Μαστρογιάνι για τα 73α γενέθλια της μητέρας της Κατρίν Ντενέβ

Ο μύθος της γαλλικής κουλτούρας, Κατρίν Ντενέβ, αυτό το Σάββατο δεχόταν ευχές. Με αφορμή τα 73α γενέθλια της το Σάββατο στις 22 Οκτωβρίου η κόρη της Κιάρα Μαστρογιάνι ανάρτησε στο Instagram μια οικογενειακή, μαυρόασπρη φωτογραφία από το παρελθόν. Σε αυτή η ντίβα του γαλλικού θεάματος, η μητέρα της Κατρίν Ντενέβ την κρατάει αγκαλιά. Η λεζάντα που τη συνόδεψε ήταν λιτή, τέσσερις μόλις λέξεις: "Happy Birth­day Sweet Mama".

Το να είναι κόρη της Ντενέβ, μιας από τις σημαντικότερες γαλλίδες ηθοποιούς της γενιάς της και του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, και του Iταλού Μαρτσέλο Μαστρογιάνι δεν ήταν πάντα εύκολο για την Κιάρα, την 44χρονη ηθοποιό που τώρα είναι φίλες με την μητέρα της και μοιράζονται ένα κοινό πάθος, την έβδομη τέχνη.

Η Κιάρα Μαστρογιάνι έκανε τα πρώτα της βήματα στη μεγάλη οθόνη στο πλευρό της μητέρας της στην ταινία "Η Αγαπημένη μου εποχή" το 1993. Επίσης και οι δύο πρωταγωνίστησαν στην ταινία "Les Bien-aimés" του Κριστόφ Ονορέ το 2011.

"Αν δεν ήμουν κόρη της και μου έλεγαν 'θα παίξεις με την Ντενέβ', θα λιποθυμούσα", είχε πει η Κιάρα Μαστρογιάνι σε μια συνέντευξή της στο Marie Claire, πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά η Κιάρα υπέφερε από την απουσία των γονιών της.

https://www.instagram.com/p/p

"Ο κινηματογράφος με έφερνε κοντά στον πατέρα μου, γιατί ήταν πιο χαρούμενος όταν βρισκόταν στο πλατό παρά στο σπίτι, όπου έπληττε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας τύπος τρελός με τη δουλειά του -όπως εξάλλου είναι και η μητέρα μου, είναι μια υπερδραστήρια που δουλεύει σαν τρελή. Ζούσα μαζί της και εκείνη είχε συνεχώς γυρίσματα. Μια νταντά πρόσεχε εμένα και τον αδελφό μου, αλλά ο Κριστιάν (σσ. Βαντίμ. ο καρπός της σχέσης της Ντενέβ με τον Ροζέ Βαντίμ) είναι εννέα χρόνια μεγαλύτερός μου και δεν ήμασταν πολύ μαζί. Τον περισσότερο καιρό ήμουν πολύ μόνη" πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/p

"Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου με είχε εντυπωσιάσει πολύ μέσα στην καθημερινότητά μας, μέχρι που μερικές φορές με τρόμαζε" είπε στο περιοδικό για τη μητέρα της, τη μούσα σκηνοθετών όπως ο Ζακ Ντεμί, ο Φρανουσά Τριφό, ο Αντρέ Τεσινέ.

Από την πλευρά της η Κιάρα έχει δύο παιδιά: τον 10χρονο Μίλο από τη σχέση της με τον γλύπτη Πιέρ Τορετόν και την 13χρονη Άννα από τον γάμο της με τον τραγουδιστή Μπενζαμέν Μπιολέ αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η ωραία της ημέρας, η Κατρίν για πάντα

Nωρίτερα μέσα στο μήνα και μέσα σε ένα έντονο κλίμα ενθουσιασμού και αποθέωσης, η Κατρίν Ντενέβ τιμήθηκε με το βραβείο Lumiere στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιόν για τη συνολική προσφοράς της στο κινηματογραφικό στερέωμα. Η 72χρονη σταρ παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Ρομάν Πολάνσκι σε μια λαμπρή τελετή, όπου παρέστη πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο της Έβδομης Τέχνης.

Γνωστή για ρόλους απόμακρων, μυστηριωδών γυναικών που ενσάρκωσε για διάφορους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων οι Λουίς Μπουνιουέλ και Ρόμαν Πολάνσκι, η Κατρίν Ντενέβ υπήρξε δεκατέσσερις φορές υποψήφια για τα Βραβεία Σεζάρ, κερδίζοντας δύο στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού, για την ερμηνεία της στην ταινία του Φρανσουά Τρυφώ, "Το τελευταίο Μετρό" (Le dernier Métro) (1980) και του Ρεζί Βαργκνιέ, "Ινδοκίνα" (Indochine) (1992).

Η Κατρίν Ντενέβ ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 1964 ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 1964, με την ταινία του Ζακ Ντεμύ, "Οι ομπρέλες του Χερβούργου" (Les parapluies de Cherbourg), πριν γίνει σταρ του Πολάνσκι στην ταινία "Αποστροφή" (Repulsion) (1965) και του Μπουνιουέλ στις ταινίες "Η ωραία της ημέρας" (Belle de jour) (1967) και "Τριστάνα" (Tristana) (1970), μετρά καριέρα πέντε δεκαετιών, με συμμετοχές σε πάνω από 100 φιλμ, και συνεργασίες με κορυφαίους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ