ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

RIP Vine; Ο Ράιαν Γκόσλινγκ έκανε το πιο συγκινητικό 6λεπτο κλιπ όλων των εποχών

RIP Vine; Ο Ράιαν Γκόσλινγκ έκανε το πιο συγκινητικό 6λεπτο κλιπ όλων των εποχών

Μία ημέρα δεν πέρασε από την ανακοίνωση του κυρίου Twitter Τζακ Ντόρσεϊ ότι σκοπεύει να κλέισει το Vine στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης της εταιρίας, η ιστοσελίδα ερωτικού περιοεχομένου Pornhub έκανε προσφορά διάσωσης.

“Έξι δευτερόλεπτα είναι αρκετά” φέρεται να σκέφτηκαν οι άνθρωποι του Pornhub και με μια κίνηση στρατηγική θέλουν και να κάνουν την εφαρμογή για μικρής διάρκειας video ένα ακόμη πείραμα του sex οnline (ήδη δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τα σκοτεινά και έκφυλα Snapchat stories με amateur πορνό που γίνονται ένα viral μυστικό ενηλίκων) αλλά και να περισώσουν ένα κομμάτι της ψηφιακής ζωής. Νέα ανατολή;

Εαν το Pornhub εξαγοράσει το Vine θα το φέρει στις παλιές καλές εποχές που ήταν μια δεξαμενή μικρών διαμαντιών, επιβεβαιώσε ο CEO του Pornhub Corey Price.

“Πιστεύουμε ότι αφού το Twitter κλείνει το Vine και θα απολύσει αρκετό κόσμο, εσείς και οι μέτοχοι σας, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από μια εισροή μετρητών από την πώληση του” γράφει στην επιστολή του.

“Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι θα σώσουμε κάποια διαμάντια του Vine όπως τα Damn Daniel, τα Awkward Puppets και πολλά άλλα”.

Ο Ντόρσει σκέφτεται πολύ σοβαρά την εξαγορά και οι δύο άντρες των ψιφιακών καιρών θα αποφασίσουν εαν τα έξι δευτερόλεπτα είναι όντως αρκετά.

Το Vine υπήρξε ένα φαινόμενο που αγαπήθηκε, τρόμαξε, ξάφνιασε και ανέδειξε πολλούς.

Τέσσερα χρόνια με την εμφάνισή του και τη φρενίτιδα που προκάλεσε σε εκατομμύρια χρήστες του το Vine έχασε τη μάχη με Instagram και Snapchat. Ωστόσο το start up του 2012 δεν είχε καλή τύχη μετά την εξαγορά του από το Twitter για 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η μάχη για επιβίωση συνεχίζεται στο Twitter. Μια εβδομάδα πριν ανακοινώθηκαν περικοπές στο 9% του εργατικού δυναμικού του καθώς η ανάπτυξη είναι πιο "αργή" από τις εκτιμήσεις του Ντόρσεϊ και των άλλων.

Eίτε RIP Vine, είτε όχι αυτή είναι η ιστορία του πιο συγκινητικού Vine όλων των εποχών με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ

Το ο νεαρός σκηνοθέτης Ράιαν Μακ Χένρι από την Γλασκώβη έγινε viral με μια σειρά από μικρά clip με τίτλο “Ο Ράιαν Γκόσλινγκ δεν τρώει δημητριακά!”. Σε αυτά ο Μακ Χένρι κυνηγάει επίμονα και εμμονικά τον πρωταγωνιστή με ένα κουτάλι μπροστά από την οθόνη του.

“Ως κινηματογραφιστής θέλω τα πράγματα να έχουν κατάληξη. Η μόνη κατάληξη που βλέπω να έχει όλη αυτή η υπόθεση είναι να αναγκάσω τον Ράιαν Γκόσλινγκ να ανταποκριθεί. Ακόμη και αν είναι μόνο ένα βίντεο όπου θα τρώει τα δημητριακά του” έλεγε ο Μακ Χένρι όταν είχε γίνει ένα απίθανο meme.

Tελικά οι δύο άντρες επικοινώνησαν στο Twitter και μια επικοινωνία αστεία ξεκίνησε μεταξύ τους. Στο τελευταίο κεφάλαιο της σχέσης τους, ο επίλογος δόθηκε από τον Ράιαν Γκόσλινγκ που τελικά ανταποκρίθηκε.

Σε δικό του Vine ο Γκόσλινγκ τρώει τα δημητριακά του αποχαιρετώντας τον Μακ Χένρι. Το 2015 ο νεαρός σκηνοθέτης από τη Γλασκώβη έφυγε από τη ζωή μετά από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ