ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλλαγή ώρας: ο Αρκάς επιστρέφει στο Facebook αιχμηρός

Αλλαγή ώρας: ο Αρκάς επιστρέφει στο Facebook αιχμηρός

Κάνοντας εξαίρεση σε ένα κανόνα που έθεσε, ευτυχώς, η ομάδα της επίσημης ιστοσελίδας του σκιτσογράφου επέστρεψε με ένα σχόλιο για την αλλαγή ώρας, ανήμερα του "Όχι".

Ο σκιτσογράφος είναι πλέον σε ανοιχτό πόλεμο με τους μηχανισμούς της προπαγάνδας που χρησιμοποιούν το έργο του και την ανηθικότητα στο ελληνικό διαδίκτυο.

"Την Κυριακή μην ξεχάσετε να βάλετε τα ρολόγια σας εξήντα χρόνια πίσω" γράφει στη λεζάντα του ο Έλληνας σκιτσογράφος.

Yπενθυμίζεται ότι ένα μήνα περίπου πριν η ομάδα που διαχειρίζεται την επίσημη σελίδα του γνωστού σκιτσογράφου Αρκά στο Facebook ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ανεβάσει ξανά σκίτσα του στο Ίντερνετ, όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του που παραπλανούν και διασύρουν το όνομα του καλλιτέχνη.

Ο Αρκάς συνεχίζει να σχολιάζει τη βαβέλ της ελληνικής καθημερινότητας αλλά δεν θέλει να είναι σκιτσογράφος κανενός πέρα από των ηρώων και του εαυτού του.

Η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο Facebook:

"Τα μόνα που θα ανεβάζουμε πια είναι αυτά τα links και αναγγελίες για τα καινούρια βιβλία του Αρκά. Δυστυχώς ο Αρκάς αδιαφορεί για τα likes κι έτσι δεν πρόκειται να δώσει καινούριο σκίτσο στο fb, όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του. Πλαστογραφούνται συνεχώς σκίτσα του στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα. Κάθε ψεύτικη σελίδα μπορεί να ανεβάσει τέτοια σκίτσα (κάποιες το κάνουν ήδη) και να παραπλανήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο διασύροντας το όνομά του. Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλείας του θα τα βρίσκουν εκεί που τα έβρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ' το Internet και οι πλαστογράφοι των σκίτσων του ή του ονόματός του".

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ