ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάλος στην Ιαπωνία. Γυναικείο συγκρότημα έδωσε συναυλία ως Ναζί για το Χάλογουιν

Σάλος στην Ιαπωνία. Γυναικείο συγκρότημα έδωσε συναυλία ως Ναζί για το Χάλογουιν

Το 2011 το Ιαπωνικό ποπ συγκρότημα Kishidan φόρεσε στολές Ναζί για μια εμφάνιση στην τηλεόραση της χώρας. Ήταν ένα στιγμιότυπο που συζητήθηκε πολύ, κάτι που ίσως θέλησε να πετύχει η ομάδα πίσω από το συγκρότημα της J-pop, Keyakizaka46. 

Η εμφάνιση του girl band σε συναυλία για το Χάλογουιν με τα κορίτσια, ηλικίας 15-21 ετών, ντυμένες περίπου ως SS προκάλεσε έντονα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς χρήστες να τους προτείνουν για διάβασμα το "Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ για να αποφύγουν ανιστόρητα λάθη" στο μέλλον αναφέρει η Guardian.

Στιγμιότυπα από τη συναυλία δείχνει τα μέλη του γκρουπ να ερμηνεύουν τις επιτυχίες τους φορώντας μαύρες στολές και καπέλα με αετό που θυμίζει ύποπτα το έμβλημα των Ναζί.

Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2015 δεν έχει σχολιάσει ακόμη κάτι επικαλούμενο "απουσία του υπεύθυνου επικοινωνίας" ωστόσο η δισκογραφική SONY προχώρησε σε απολογία.

"Εκφράζουμε την ειλικρινή συγγνώμη μας για την προσβολή... λόγω έλλειψης κατανόησης από την πλευρά μας. Παίρνουμε το περιστατικό στα σοβαρά και θα καταβάλλουμε προσπάθειες για να αποτρέψουμε την επανάληψη ενός παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον" αναφέρει στη δήλωση της.

nazi5

Ο παραγωγός και στιχουργός του συγκροτήματος της J-pop Yasushi Akimoto είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών του Τόκιο το 2020 και θα συμμετέχει στην παραγωγή της τελετής έναρξης.

aki p death threat

ΔΗΜΟΦΙΛΗ