ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: 5 ταινίες που πρέπει να δουν οι Αμερικανοί σήμερα

Εκλογές ΗΠΑ 2016: 5 ταινίες που πρέπει να δουν οι Αμερικανοί σήμερα

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τις ΗΠΑ.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν ακόμα για τον επόμενο πλανητάρχη τους. Όσον αφορά στο όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών, αυτό δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) αύριο το πρωί.

Οπότε, υπάρχει χρόνος και για λίγη ψυχαγωγία. Το Mashable προτείνει λοιπόν, πέντε ιστορικές- πολιτικές ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ να δουν οι αμερικανοί ψηφοφόροι πριν προσέλθουν στις κάλπες ή κατά τη διάρκεια της αναμονής των τελικών αποτελεσμάτων.

1. Selma

Το Selma είναι αμερικανική δραματική, ιστορική, βιογραφική ταινία παραγωγής 2014. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Άβα ΝτυΒερνέ και το σενάριο έγραψε ο Πολ Γουέμπ. Η ταινία είναι βασισμένη στις πορείες που έγιναν μεταξύ της πόλης Σέλμα και της πρωτεύουσας της Αλαμπάμα, Μοντγκόμερι το 1965 για τη διεκδίκηση του δικαιώματος ψήφου ολόκληρης της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ. Ηγέτες αυτών των πορειών ήταν οι Τζέιμς Μπέβελ, Χόζα Γουίλιαμς, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Τζον Λούις.

selma movie poster

Πρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Ογιελόβο, Τομ Γουίλκινσον, Common και Κάρμεν Ετζόγκο. Το καστ πλαισιώνουν οι Τιμ Ροθ, Λορέιν Τουσέιν, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Ομάρ Ντόρσι, Άντρε Χόλαντ, Αλεσάντρο Νιβόλα, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ και Όπρα Γουίνφρεϊ.

2. Bulworth

Η ταινία Bulworth είναι μια πολιτική αμερικανική κωμωδία του 1998. Το σενάριο και σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Γουόρεν Μπίτι. Πρωταγωνιστούν: Χάλι Μπέρι, Γουόρεν Μπίτι, Όλιβερ Πλατ, Ντον Τσιντλ, Πολ Σορβίνο, Τζακ Γουάρντεν, Αμίρι Μπαράκα.

MPW 18394

Απογοητευμένος από τη διαφθορά στην πολιτική, ο Γερουσιαστής Μπούλγουορθ (Γουόρεν Μπίτι) αποφασίζει να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ο επικείμενος θάνατος του τού προσφέρει την ελευθερία να μιλήσει για όλους και για όλα, ενώ το εφευρετικό μυαλό του και ο έρωτάς του για μια τραγουδίστρια, δίνουν στην εξομολόγηση του έναν πρωτότυπο μουσικό χαρακτήρα.

3. Nick of Time

Ένα αμερικανικό πολιτικό θρίλερ του 1995 σε σκηνοθεσία του John Badham. Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάρσα Μέισον.

nick of time movie poster 1995 1020196086

Η επιστροφή του νεαρού λογιστή Τζιν Γουάτσον και της μικρής κόρης του στο Λος Άντζελες έχει αναπάντεχη κατάληξη: ο Τζιν προσεγγίζεται από τον αινιγματικό κύριο Σμιθ και την κυρία Τζόουνς, που απαγάγουν την κόρη του, κατόπιν του δίνουν ένα όπλο, έξι σφαίρες και μια μαγνητική κάρτα πρόσβασης σε απόρρητους χώρους και τον διατάζουν να δολοφονήσει την δήμαρχο της πόλης.

Τώρα ο Τζιν έχει στη διάθεσή του 1 ώρα και 15 λεπτά για να δολοφονήσει την δήμαρχο αλλιώς η κόρη του θα εκτελεστεί εν ψυχρώ από τον κύριο Σμιθ. Μια κούρσα ενάντια στον Χρόνο με απρόσμενες εξελίξεις..

4. By the People: The Election of Barack Obama

Ένα ντοκιμαντέρ του 2009 από τους Έντουαρντ Νόρτον, Άμμυ Ράις και Αλίσια Σαμς που αφηγείται την πορεία του Μπάρακ Ομπάμα μέχρι και το 2008 όπου εκλέχτηκε ως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F2750512FObama Doc 3 L

Η ταινία παρουσιάζει τον προεκλογικό αγώνα του και έχει σκηνές από την προσωπική ζωή του Ομπάμα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν καν -ο μέχρι αύριο πλανητάρχης- γίνει υποψήφιος για πρόεδρος.

5. Election

Το Election είναι μια αμερικανική σατιρική κωμωδία του 1999 γραμμένη από τον Αλεξάντερ Πέιν με πρωταγωνιστές τους Μάθιου Μπρόντερικ και Ρις Γουίδερσπουν.

5154XFPHQYL


Η πλοκή του έχει σχέση με σχολικές εκλογές και πώς οι νέοι άνθρωποι, για πρώτη φορά, καλούνται να έρθουν σε επαφή με το κλίμα των εκλογών και την διαδικασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ