ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ποιον ψήφισε η Τέιλορ Σουίφτ; Το ερώτημα που ταλανίζει την Google σήμερα

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ποιον ψήφισε η Τέιλορ Σουίφτ; Το ερώτημα που ταλανίζει την Google σήμερα

Ημέρα εκλογών στην Αμερική και ακόμη και αν γνωρίζεις ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και πολύ στην καθημερινότητα σου γιατί έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα αφού δεν υπάρχει κλίμα (ΗΙΝΤ! ΗΙΝΤ!) τα social media είναι γεμάτα από selfies.

Ανάμεσα σε όλα τα selfies αυτό που ανέβασε στο Instagram της η πρώην βασίλισσα του κοινωνικού αυτού δικτύου, η πιο πλούσια 26χρονη καλλιτέχνης της χρονιάς και αυτή που ίσως ήταν, ίσως ξαναείναι, δεν ξέρω, δεν απαντώ, με τον Τομ Χίντλεστον, η Τέιλορ Σουίφτ έδωσε κίνητρο για ένα ακόμη γύρο του μάντεψε-το-look.

Μια μέρα μετά το επικό (είπαν) πάρτι που διοργάνωσε για τη φίλη της Lorde με τις ανοιχτά υποστηρίκτριες και οπαδούς της Χίλαρι Κλίντον Kάρλι Κλος και Λένα Ντάναμ στη Νέα Υόρκη, η Σουίφτ άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, στο Nashville.

https://www.instagram.com/p/p

Η Σουίφτ είναι μια από τις πιο φειδωλές στις πολιτικές τοποθετήσεις τους καλλιτέχνης και κανείς δεν ξέρει αν υποστηρίζει εκείνη, εκείνον, όλους μαζί.

Μεγάλη αλήθεια: στη μηχανή αναζήτησης της Google το ερώτημα Ποιον ψήφισε η Τέιλορ Σουίφτ είναι στην κορυφή.

Αν και δεν ξέρουμε τι ψήφισε η δαιμόνια δημοσιογράφος του Verge Kaithlyn Tiffany υποψιάστηκε το πολύ σατανικό.

Το κομμένο μανίνι στη selfie της Σουίφτ είναι ένας φόρος τιμής σε εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον με φόρεμα Donna Karan με-κομμένο-μανίκι. Οmg κοκ.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Nτάναμ μια εβδομάδα πριν (hint σκέτο).

https://www.instagram.com/p/p

Επιπλέον η Σουίφτ έχει επιτρέψει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πορτρέτο της με hashtag την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον #imwithher.

https://www.instagram.com/p/p

Μιλώντας για κλίμα ας δούμε τι άλλο γίνεται σήμερα στο Μαρακές

Λίγες μέρες μετά από την εφαρμογή της Συνθήκης του Παρισιού ξεκίνησε στο Μαρακές η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP22). Στόχος της να συγκεκριμενοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η διεθνής κοινότητα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η συμφωνία για το Κλίμα υπεγράφη από 192 κράτη, εκατό από τα οποία την έχουν ήδη επικυρώσει, υπογράμμισε κατά την έναρξη της διάσκεψης η πρόεδρος της COP21 Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

“Ναι, καταστήσαμε όλοι μαζί πιθανό, αυτό που λέγαμε ότι είναι απίθανο” είπε. Οι εργασίες της διάσκεψης θα διαρκέσουν από τις 7 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου και όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, το σύνθημα για αυτή τη χρονιά είναι “Ώρα για Δράση”.

https://www.instagram.com/p/p

Η Διάσκεψη είναι “μια ευκαιρία να κάνουμε τις φωνές των χωρών που είναι πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές να ακουστούν. Ιδιαίτερα αφρικανικές και νησιωτικές χώρες. Είναι επείγον να δράσουμε για αυτά τα ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Αυτή η Διάσκεψη θα είναι Διάσκεψη δράσης” ανέφερε ο πρόεδρος της COP22, Για τον Σαλαχεντίν Μεζουάρ.

Ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ήδη καλέσει για δράση καιρό τώρα και ούτε η Χίλαρι Κλίντον ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να έχουν το περιβάλλον προτεραιότητα στην ατζέντα τους, Τέιλορ (ΗΙΝΤ! ΗΙΝΤ!).

Bonus ένα στιγμιότυπο από τις κάλπες. Ποιον Ψήφισε η Μελάνια Τραμπ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ