ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

200 ταινίες και άπειρα σπασμένα κόκκαλα μετά, ο Τζάκι Τσαν τιμήθηκε με Όσκαρ

200 ταινίες και άπειρα σπασμένα κόκκαλα μετά, ο Τζάκι Τσαν τιμήθηκε με Όσκαρ
REUTERS/Mario Anzuoni

Μετά από δεκάδες ταινίες που τον καθιέρωσαν σαν το μεγαλύτερο ίσως σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τζάκι Τσαν έκανε επιτέλους ένα όνειρο του πραγματικότητα καθώς τιμήθηκε με Oscar για τα "εξαιρετικά επιτεύγματά του" όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ευφυής επιχειρηματίας, αλλά και αφοσιωμένο παιδί του σινεμά, στα 62 του χρόνια σήμερα ο Τζάκι Τσαν δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους Ασιάτες, αλλά και η ζωντανή απόδειξη για τη δύναμη του entertainment.

Η πρόεδρος της Ακαδημίας Σέριλ Μπουν δήλων τον Σεπτέμβριο:

Τα Τιμητικά Βραβεία δημιουργήθηκαν για καλλιτέχνες όπως ο Τζάκι Τσαν, η Αν Κόουτς, ο Λιν Σταλμάστερ και ο Φρέντερικ Γουάισμαν –αληθινοί πρωτοπόροι και θρύλοι στους τομείς τους. Το Συμβούλιο είναι περήφανο που θα τιμήσει τα απίστευτα επιτεύγματά τους και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί τους στα Governors Awards το Νοέμβριο.

Με επιμονή και σιγουριά για τον εαυτό του, ο Τσαν κατάφερε να καθιερωθεί πρώτα ως cult στα χρόνια της δεκαετίας του '80 και του '90, πριν γίνει ο ίδιος παραγωγός και σκηνοθέτης στις αρχές του 2000 και "χτυπήσει" με τα ακροβατικά του και το Χόλιγουντ που πλέον ήταν αδύνατον να του αντισταθεί.

F006363 56501603 type12220

Ο Τσαν έκανε την πρώτη του ταινία στην ηλικία των οκτώ, έχοντας συμμετάσχει σε περίπου τριάντα ταινίες πολεμικών ταινιών στο Χονγκ Κονγκ. Τον Αύγουστο, ανακηρύχτηκε ως ο δεύτερος πιο καλοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλλυγουντ από το περιοδικό Forbes, έχοντας κερδίσει 61 εκατ. δολάρια το 2016.

Συγκινημένος ο 62χρονος Τζάκι Τσαν παρέλαβε το τιμητικό Oscar στη βραδιά των Governors Awards, μετά τον πρόλογο του Τομ Χανκς και την παρουσίαση του από τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Το βραβείο ήταν ένα όνειρο ζωής για τον Τσαν που αποκάλυψε στο λόγο του ότι 23 χρόνια πριν, όταν είχε επισκεφθεί το σπίτι του Σιλβέστερ Σταλόνε "άγγιζε, φίλούσε και μύριζε τα αγαλματίδια" του συναδέλφου του. "Είπα στον εαυτό μου ότι θέλω οπωσδήποτε ένα δικό μου" είπε. "Μετά από 56 χρόνια στη βιομηχανία του θεάματος, 200 ταινίες μετά και τόσα πολλά κόκκαλα σπασμένα επιτέλους είναι δικό μου" πρόσθεσε όσο οι καρδιακοί του φίλοι γέμισαν τα κοινωνικά δίκτυα με συγχαρητήρια κάτω από τη μέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ