ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φτάνουν 10 ώρες για να αφηγηθούν την ζωή του Μάικλ Τζόρνταν;

Φτάνουν 10 ώρες για να αφηγηθούν την ζωή του Μάικλ Τζόρνταν;

Το επικό σε διάρκεια ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μάικλ Τζόρνταν πρόκειται να εντυπωσιάσει -προφανώς όχι τόσο όσο η ίδια η καριέρα του αθλητή που όρισε τα στάδια των νικηφόρων επιφωνημάτων.

Είναι ένας από τους μεγάλους θρύλους της καλαθοσφαίρισης και το όνομα του είναι συνώνυμο με το μπάσκετ. Ο Μάικλ Τζόρνταν που κέρδισε το 1988 το βραβείο του Καλύτερου Παίκτη και του Καλύτερου Αμυντικού της σεζόν και είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του NBA που σε μία χρονιά κέρδισε τον τίτλο του 1ου σκόρερ, το MVP και το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού (1987-88), έχει πάρει βραβείο Ρούκι, Καλύτερου Αμυντικού, MVP κανονικής περιόδου, MVP τελικών και MVP all-star game στην καριέρα του και 1ος σκόρερ όλων των εποχών του πρωταθλήματος σε μέσο όρο πόντων στην κανονική περίοδο (30.12) και στα πλέι οφς (33.4) ανάμεσα σε άλλα εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο εμπορικά ονόματα στην ιστορία του αθλητισμού.

Ιδιαίτερα ευπώλητος σε όλα όσα κουβαλούν το όνομα του (υπολογίζεται ότι από τις διαφημιστικές συμφωνίες κερδίζει ετησίως περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια ενώ σύμφωνα με ακαδημαϊκή μελέτη οι εταιρίες με τις οποίες είχε υπογράψει συμβόλαιο αύξησαν τον τζίρο τους με την πρώτη επιστροφή του κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ένα χρόνο) ο Μάικλ Τζόρνταν δεν μοιάζει να δύει στην κουλτούρα των καιρών μας.

Καθώς μοιάζει να εξακολουθεί να είναι αναντικατάστατος μία δίωρη αυτοβιογραφική ταινία δεν θα ήταν αρκετή για αυτόν τον μύθο του παρκέ. ΝΒΑ και Creative Artists Agency αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως σε ένα δεκάωρο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μάικλ Τζόρνταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του ως παίκτης του μπέιζμπολ και επέστρεψε και πάλι στην ενεργό δράση ως μπασκετμπολίστας λέγοντας την φράση "I'm back".

Επικεφαλής της ομάδας παραγωγής είναι ο Μάικλ Τόλιν, ο οποίος έχει λάβει το αθλητικό βραβείο Έμμυ καλύτερης μονταρισμένης αθλητικής σειράς για το ντοκιμαντέρ του "30 for 30".

JORDAN

Στον γεννημένο στο Μπρούκλιν, 53χρονο Τζόρνταν, που είναι ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ Σάρλοτ Χόρνετς (Μπόμπκατς), πιστώνεται η επιστροφή του ΝΒΑ στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθιστώντας τον εαυτό του σε διαφημιστικό πρότυπο κάνοντας τα παπούτσια Air Jordan παγκόσμια δημοφιλή, αποφέροντας δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία παραγωγής και τον εαυτό του.

Το ντοκιμαντέρ θα καλύψει την αποχώρηση του Τζόρνταν από το μπάσκετ και την ενασχόλησή του με το επαγγελματικό μπέιζμπολ, την τραγική δολοφονία του πατέρα του και την θριαμβευτική επιστροφή στην καλαθοσφαίριση.

Μια ζωή γεμάτη τρίποντα δεν θα μπορούσε να είναι περιορισμένη σε 120 λεπτά. Σίγουρα, απόλυτα και όχι -ειδικά για τον άντρα που κατάφερε να επιβιώσει ακόμη και ανάμεσα στα Looney Tunes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ