ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Από το Game of Thrones στο Star Wars, η Ντενέρις θα είναι νικήτρια

Από το Game of Thrones στο Star Wars, η Ντενέρις θα είναι νικήτρια

H Eμίλια Κλαρκ μπορεί να είναι σίγουρη για την αξία της. Η πιο σέξι γυναίκα της χρονιάς για το Esquire και μία από τις πιο στιβαρές δυνάμεις του Westeros στο Game of Thrones ως Ντενέρις Ταργκάριεν η 30χρονη Βρετανίδα είναι τολμηρή και ατρόμητη.

Ως τέτοια κατάφερε να μπει σε ένα άλλο φαντασιακό σύμπαν που έχει γράψει ιστορία από το 1977. Όταν και ο πρώτος Πόλεμος των Άστρων μας ταξίδεψε σε ένα γαλαξία, πολύ, πολύ μακριά. Η είδηση που ενθουσίασε κάθε δράκο ή φαν της Κλαρκ είναι ότι μετά από μια σειρά κακών επιλογών (βλ. Terminator Genisys και το μάλλον νερόβραστο Πριν Έρθεις Εσύ) η Μητέρα των Δράκων συμμετέχει στο spin-off Χαν Σόλο.

Καθώς το διαρκώς επεκτεινόμενο κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars επεκτείνεται η Κλαρκ γίνεται μέρος του cast που θα φέρει στην οθόνη την ιστορία του Χαν Σόλο πριν γίνει ό,τι έγινε. Στο prequel, παραγωγής Disney, θα μάθουμε το νεανικό παρελθόν του πιλότου, τη γνωριμία του με τον Τσουμπάκα και ίσως τη θρυλική παρτίδα τζόγου που έφερε το Millenium Falcon στα χέρια του.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ (του The Lego Movie) και σενάριο του έμπειρου Λόρενς Κάσνταν (των Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται & Η Δύναμη Ξυπνάει) και του γιου του θα βγει στις αίθουσες στις 25 Μαΐου 2018. Καμία επιπλέον πληροφορία δεν δόθηκε για το ρόλο της Εμίλια Κλαρκ κάτι που μας ενδιαφέρει ελάχιστα.

Σίγουρα το πάνθεο των δυναμικών ηρωίδων που επενδύει το διαγαλαξιακό franchise επεκτείνεται με διαθέσεις εμπορικά επιτυχημένες ενώ τόσο η Ντέιζι Ρίντλεϊ του Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει όσο και η Φελίσιτι Τζόουνς του Rogue One: A Star Wars Story είναι άξιες συμπολεμίστριες μιας Ταργκάριεν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Χαν Σόλο

Eάν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έπρεπε να ενσαρκώσει έναν από τους διάσημους χαρακτήρες του Πολέμου των Άστρων, θα επέλεγε τον Χαν Σόλο. "Είναι λίγο επαναστάτης, ξέρετε" απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν στο Λευκό Οίκο τρεις πρωταγωνιστές του ιστότοπου YouTube. Ερωτηθείς για την αγαπημένη του ταινία από το κινηματογραφικό έπος ο Ομπάμα είπε αυτό που θα περίμενε κανείς.

"Η πρώτη ταινία. Θυμάμαι πολύ καλά πότε την είδα. Ήμουν 14 ή 15 ετών, είχα πάει στον κινηματογράφο Cinerama στη γωνιά του δρόμου που βρισκόταν το σπίτι μου" είπε για την εφηβεία του.

https://www.instagram.com/p/p

Στην ταινία τον ρόλο που υποδύθηκε και ταυτίστηκε ο Χάρισον Φορντ θα τον υποδυθεί ο Alden Ehrenreich (του Χαίρε Καίσαρα). Ο 26χρονος ηθοποιός επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερους από 2.500 ηθοποιοούς με οντισιόν. Μερικά από τα ονόματα που διεκδίκησαν τον ρόλο ήταν αυτά των Taron Egerton (Eddie the eagle), Jack Reynor (Transformers: Age of Extinction), Miles Teller (Whiplash), Logan Lerman (The Perks of being a wallflower, Noah). Είναι προσωπική ανακάλυψη του Στίβεν Σπίλμπεργκ σε ένα σε ένα batmitzvah μιας φίλης της κόρης του σκηνοθέτη το 2003. Ο σκηνοθέτης τον κάλεσε στα studio της Dreamworks και του έδωσε ατζέντη. Μετά όλα εκτοξεύθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ