ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Madonna είναι και η Μούσα Ευτέρπη και η Γυναίκα της Χρονιάς του 2016

Η Madonna είναι και η Μούσα Ευτέρπη και η Γυναίκα της Χρονιάς του 2016
REUTERS/Shannon Stapleton

Στην τελετή του Billboard για τη Γυναίκα της Χρονιάς, η πρωταγωνίστρια της βραδιάς Madonna φόρεσε ένα ρούχο και κάνοντας μια δήλωση.

Γράφοντας "Ευτέρπη" η δημιουργία του Allesandro Michele της Gucci έντυσε τη Madonna με ένα ρούχο και μια ιδιότητα. Την έχρισε Μούσα Ευτέρπη της Μουσικής, μητέρα του Ρήσσου, και την εκτόξευσε από το κόκκινο χαλί στη Μυθολογία των Ελλήνων με ένα trick.

Η βασίλισσα της pop και Γυναίκα της Χρονιάς ενθουσιάστηκε με τη νέα ιδιότητα της και έκανε ανάλογη ανάρτηση στο Instagram κάνοντας τη Μούσα ένα trend των καιρών.

https://www.instagram.com/p/p

Η Ευτέρπη της Μουσικής

Κόρη της Μνημοσύνης και του Δία. Αποκαλούμενη η Δωρήτρια της Ευχαρίστησης, όταν αργότερα οι ποιητές όρισαν ρόλους σε καθεμία από τις Μούσες, αυτή ήταν η Μούσα της Μουσικής. Στους μεταγενέστερους κλασικούς χρόνους ονομάστηκε Μούσα της Λυρικής Ποίησης και απεικονίζεται κρατώντας έναν αυλό. Κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτή εφηύρε τον αυλό ή διπλό φλάουτο -άλλοι μυθογράφοι αποδίδουν στον Μαρσύα την εφεύρεσή του.

euterpe

Η Ευτέρπη φέρεται να είναι και η μητέρα του βασιλιά των Θρακών, Ρήσου. Να τι λέει η μητέρα του στον "Ρήσο" του Ευριπίδη.

"Αχ γιε του Φιλάμμονα Θάμυρη πολύ με πόνεσες και ζωντανός και νεκρός. Η ύβρη που έκανες να αναμετρηθείς με τις Μούσες και η διαμάχη μαζί τους φταίνε που γέννησα το δύστυχο γιο μου. Γιατί όταν φτάσαμε εμείς οι Μούσες στη χρυσόβωλη άκρη του Παγγαίου όρους να αγωνιστούμε με το Θάμυρη σε μουσικούς αγώνες και τον τυφλώσαμε τότε που τόσο πρόσβαλε την τέχνη μας, καθώς περνούσαμε το Στρυμόνα με πήρε αυτός στα υδάτινα κρεβάτια του – ο θεός – και με αγάπησε. Μετά, όταν σε γέννησα ντρεπόμουν τις αδερφές μου που ήμουν χωρίς άντρα και σε πήρα και σε άφησα στα στροβιλιζόμενα ύδατα του πατέρα σου. Και ο Στρυμόνας δεν σε έδωσε σε ανθρώπινα χέρια να μεγαλώσεις αλλά σε ανάθρεψαν οι κόρες των πηγών. Και έγινες βασιλιάς της Θράκης, πρώτος ανάμεσα σε όλους τους άνδρες, παιδί μου."[2]

Μια έξυπνη κίνηση, ένα statement στο κόκκινο χαλί από την 58χρονη Madonna πέρασε από το Carpool Karaoke στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία μέσω Μιλάνου για να μιλήσει για την αναγνώριση της. Ως Γυναίκα της Χρονιάς η Madonna, με την Ευτέρπη να της καλύπτει τα νώτα είπε

"Στέκομαι μπροστά σας σαν χαλάκι εισόδου"

Madonna Delivered a Fiery Woman of the Year Speech

"I stand before you as a doormat...oh, I mean, as a female entertainer" Madonna's full acceptance speech: http://blbrd.cm/U29FEX

Posted by Billboard on Saturday, December 10, 2016

Για να συνεχίσει: "ω, εννοώ σαν μια γυναίκα διασκεδαστής". Η Madonna αναφέρθηκε στην μόνιμη πάλη της με τον μισογυνισμό και την κακοποίηση όσο δίνει εδώ και 34 χρόνια το παρόν σε μια βιομηχανία πολύ δύσκολη, αυτή του θεάματος και της μουσικής που υπηρετεί.

"Σας ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεται την ικανότητα μου να έχω μια καριέρα τόσα χρόνια" πρόσθεσε για να αναφερθεί στη συνέχεια σε όλα όσα την έχουν πει. "Πόρνη, μάγισσα, Σατανά!".

"Νομίζω όμως ότι το πιο αμφιλεγόμενο που έχω καταφέρει είναι ότι επιμένω να είμαι εδώ" πρόσθεσε δένοντας το όνομα της με θρύλους νεκρούς. "Ο Μάικλ έφυγε. Ο Tupac έφυγε. Ο Prince έφυγε. Η Whitney έφυγε. Η Amy Winehouse έφυγε. Ο David Bowie έφυγε. Εγώ όμως στέκομαι. Είμαι μια από τους τυχερούς και κάθε μέρα που μου δίνετε είναι ευλογία".

madonna bill

ΔΗΜΟΦΙΛΗ