ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Star Wars: η πρεμιέρα, η επαναστάτρια Φελίσιτι Τζόουνς & οι αμφίσημες κριτικές

Star Wars: η πρεμιέρα, η επαναστάτρια Φελίσιτι Τζόουνς & οι αμφίσημες κριτικές

Στη νέα ταινία "Rogue One: A Star Wars Story" η διστακτική επαναστάτρια Jyn Erso (την υποδύεται η βρετανίδα Φελίσιτι Τζόουνς) καλείται να βοηθήσει μια ομάδα μαχητών να κλέψουν τα σχέδια του Death Star και να σώσουν τον γαλαξία.

Η Disney (στην οποία πλέον ανήκει το franchise της Lucasfilm) καλείται να χορτάσει τις ορέξεις των εκατομμυρίων fan για αρκετά χρόνια ακόμη. Το Star Wars επεκτείνεται και το επόμενο επεισόδιο Rogue One έκανε την επίσημη πρεμιέρα στο Λονδίνο με κάθε σταρ να δίνει το παρόν στην διαγαλαξιακή εκδήλωση.

Με προϋπολογισμό ύψους 200 εκατ. δολαρίων το "Rogue One" ξεκινάει το στρατηγικό στοίχημα της εταιρίας να βγάζει μια ταινία Star Wars κάθε χρόνο μέχρι το 2020 με πολλούς να αφισβητούν το στοίχημα.

"Η ερώτηση είναι το κατά πόσο θα υπάρξει ενδιαφέρον για μια ταινία που δεν αποτελεί μέρος της τριλογίας" έχει σχολιάσει ο Doug Creutz, αναλυτής της Cowen & Co.

Το στοίχημα των $300 εκατομμυρίων

"Είναι η πρώτη μη βασική ιστορία. Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το ενδιαφέρον" πρόσθεσε για τη δεύτερη ταινία Star Wars από την Disney από το 2012, όταν και η εταιρία αγόρασε την Lucasfilms που κατέχει τα δικαιώματα της σειράς για 4 δισ. δολάρια το 2012. "Για εμάς δουλεύει" είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger στην πρεμιέρα του Rogue One το βράδυ του Σαββάτου.

Το τελευταίο επεισόδιο του franchise "Star Wars" έχει διχάσει τους κριτικούς, ωστόσο μοιάζει να είναι έτοιμο να ξεπεράσει τα $300 εκατομμύρια στο box office του πρώτου Σαββατοκύριακου στις αίθουσες του. Ακόμη και εάν οι οπαδοί του Τραμπ έχουν καλέσει σε μποικοτάζ για τα αντιεξουσιαστικά μηνύματα του σεναρίου με την καμπάνια τους #DumpStarWars.

Τι λένε οι κριτικοί

Το Rolling Stone εξήρε το "συναισθηματικό, με αναφορές στην original τριλογία πνεύμα του που μας θύμισε γιατί ερωτευτήκαμε το Star Wars από την αρχή" αλλά ο New Yorker το βρήκε "λοβοτομημένο και απρόσωπο".

Ο Peter Debruge του Variety απευθύνθηκε στους fan του "Star Wars" σχολιάζοντας ότι πρόκειται για το "prequel που όλοι περιμένανε", ο Peter Bradshaw της Guardian το βρήκε "καλοπροαίρετο, μια πραγματικά διασκεδαστική περιπέτεια", ο A.O. Scott των New York Times δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου ("πρόκειται για μια μέτρια ταινία" έγραψε).

Το "Rogue One" των επαναστατών θα ακολουθήσει η ιστορία του Χαν Σόλομ, πάντα από τη Disney.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ