ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρωσικό reality show επιτρέπει το φόνο & το βιασμό

Ρωσικό reality show επιτρέπει το φόνο & το βιασμό

Κάποτε τα Παιχνίδια Πείνας ήταν απλά ένα επιτυχημένο, δυστοπικό, κινηματογραφικό franchise. Σήμερα η μάχη μέχρι θανάτου περνάει από τη φαντασία στην πραγματικότητα με ένα reality show που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την ωμότητα του. 

Το ακραίο ριάλιτι επιβίωσης που θυμίζει τα Hunger Games επιτρέπει ακόμη και το φόνο στους διαγωνιζόμενους που καλούνται να επιβιώσουν για 9 μήνες στις παγωμένες στέπες της Σιβηρίας. Εαν καταφέρουν να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους το έπαθλο των 1,6 εκατ. δολαρίων θα είναι δικό τους.

15 γυναίκες και 15 άντρες από όλο τον κόσμο θα είναι οι διαγωνιζόμενοι στο νέο reality show επιβίωσης που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση της Ρωσίας το 2017. Όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η εταιρία παραγωγής στην πάλη για επιβίωση επιτρέπονται τα πάντα. Φόνοι, βιασμοί, μάχες σώμα με σώμα, κατανάλωση αλκοόλ και ουσιών, οτιδήποτε.

Μοναδικός στόχος στο reality show που έχει προκαλέσει αντιδράσεις είναι η επιβίωση για εννιά μήνες στο δύσκολο κλίμα της απομακρυσμένης Σιβηρίας.

inside winter hut

Το ριάλιτι που έχει τίτλο "Game2: Winter" θα μεταδίδεται online 24 ώρες το 24ωρο. Στη live αναμετάδοση του οι συμμετέχοντες θα παλέψουν με τις απάνθρωπες συνθήκες και την άγρια φύση της ρωσικής τάιγκα ζώντας ανάμεσα σε αρκούδες, λύκους και αντιπάλους σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40C βαθμούς κελσίου.

Η εταιρία παραγωγής έσπευσε να διευκρινίσει ότι ναι μεν όλα επιτρέπονται, ωστόσο δεν ενθαρρύνει ανάλογες συμπεριφορές και προειδοποίησε ότι κάθε αξιόποινη πράξη θα τιμωρηθεί σπό το νόμο.

Πριν την έναρξη του σόου οι παίχτες είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν τους όρους του show και να συμφωνήσουν γραπτώς ότι αποδέχονται και αναγνωρίζουν την πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις και συμπεριφορές εκτός ορίων.

Καταχρήσεις, δολοφονία, βιασμός. Αυτό το χειμώνα όλα επιτρέπονται

inside evgeny pyatkovsky

"Κάθε διαγωνιζόμενος δίνει τη συγκατάθεσή του πως μπορεί να ακρωτηριαστεί, ακόμη και να σκοτωθεί. 2.000 κάμερες, 900 εκτάρια και 30 ζωές. Τα πάντα επιτρέπονται. Ξύλο, αλκοόλ, δολοφονία, βιασμός, κάπνισμα, τα πάντα" αναφέρει χαρακτηριστικά η καμπάνια του "Game2:Winter" ενώ σε ερώτηση των Siberian Times ο ο επιχειρηματίας από το Νοβοσιμπίρσκ και εμπνευστής του ριάλιτι Yevgeny Pyatkovsky διευκρίνησε:

"Θα αρνηθούμε οποιοδήποτε αξίωση των συμμετεχόντων, ακόμη και σε περίπτωση που σκοτωθούν, ή πέσουν θύματα βιασμού. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη οτιδήποτε κι αν συμβεί. Αυτό θα αναγράφεται στην αίτηση συμμετοχής που θα μοιραστεί και θα πρέπει να υπογράψουν οι συμμετέχοντες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού". Για τον εμπνευστή του τηλεοπτικού Hunger Games το show απευθύνεται σε εύπορους, τολμηρούς και αδίστακτους παίκτες.

inside bear

Όσοι επιλεχθούν για να επιβιώσουν στην απάνθρωπη Σιβηρία για την τηλεθέαση και το τρόπαιο των εκατομμυρίων θα εκπαιδευτούν από πρώην μέλη της ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας, Σπέτσναζ. Θα μπορούν να έχουν μαχαίρια, όχι όμως όπλα, θα πρέπει να είναι "ψυχικά υγιείς", πάνω από 18 ετών και είτε να καταθέσουν 165.000 δολάρια για να μπουν στο διαγωνισμό χωρίς ψηφοροία, είτε να αναρτήσουν το προφίλ τους στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού περιμένοντας την ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινό.

Εάν το show βγει στον αέρα, η πρεμιέρα του θα γίνει την 1η Ιουλίου του 2017 και ο διαγωνισμός επιβίωσης θα λήξει την 1η Απριλίου του 2018. Εάν δύο ή περισσότεροι συμμετέχοντες συμμαχήσουν για να εξοντώσουν τους άλλους, το έπαθλο θα μοιραστεί, διευκρινίζει το Jezebel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ