ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Pearl Jam, Tζόαν Μπαέζ και Tupac στο πάνθεον του Rock & Roll Hall of Fame

Pearl Jam, Tζόαν Μπαέζ και Tupac στο πάνθεον του Rock & Roll Hall of Fame

O επίκαιρος ήχος και οι στίχοι των Pearl Jam, η ορμητικότητα του Tupac και η αντιπολεμική λυρικότητα της Tζόαν Μπαέζ είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα προστεθούν στο εμβληματικό "πάνθεον" της ροκ, το Rock & Roll Hall of Fame.

Tη λίστα συμπληρώνουν οι Electric Light Orchestra αλλά και οι Yes ενώ ειδικό βραβείο πρόκειται να απονεμηθεί στον Νάιλ Ρότζερς των Chic. Ενός συνθέτη και παραγωγού που δημιούργησε τον ήχο της disco όπως τον γνωρίζουμε, και τον χορεύουμε, μέχρι και σήμερα.

Οι Pearl Jam, το ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σιάτλ μετά το 1990, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του κινήματος του grunge, είναι η δεύτερη μπάντα από το μουσικό αυτό είδος μετά τους Nirvana που εισέρχεται στο Rock & Roll Hall of Fame.

Η μούσα της φολκ μουσικής Τζόαν Μπαέζ με τους πολιτικούς στίχους της και τον ακτιβισμό της κατά του πολέμου θα τιμηθεί ενώ οι Journey, το ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1973 στο Σαν Φρανσίσκο από πρώην μέλη των Santana, συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους του κοινού για την ένταξη στο Rock And Roll Hall Of Fame.

ROCKNROLL

Τη Βρετανία εκπροσωπούν οι progressive rockers Yes και οι πιο pop Electric Light Orchestra (ΕLO) και βέβαια, η επιλογή να ενταχθεί ο ράπερ Tupac Shakur, ένας θρύλος της μουσικής αυτής σκηνής που δολοφονήθηκε στο Λας Βέγκας το 1996 σε ένα άεγκλημα που ακόμη και σήμερα στοιχειώνει τη δισκογραφική βιομηχανία, ενθουσίασε.

Για να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του καλλιτέχνη ή του συγκροτήματος και φέτος ήταν η πρώτη έγκυρη χρονιά τόσο για τους Pearl Jam όσο και για τον Tupac.

Τις αποφάσεις παίρνουν κάθε χρόνο τα 900 μέλη του Rock and Roll Hall of Fame, ενώ ψηφίζει και ο κόσμος, μόνο που το αποτέλεσμα ισοδυναμεί με μία ψήφο στις 900.

Η τελετή εισόδου θα λάβει χώρα στις 7 Απριλίου στο Barclays Center, στο Μπρούκλιν αναφέρει το Variety.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ