ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη Συρία φορώντας Λευκό Κράνος

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη Συρία φορώντας Λευκό Κράνος

Πολιτικοποιημένος και αποφασισμένος να εξυπηρετήσει μια ατζέντα πέρα από το Χόλιγουντ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στην αιματοκυλισμένη Συρία για να αναδείξει τους ήρωες με τα Λευκά Κράνη.

Από το 2005, όταν ο 55χρονος ηθοποιός κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο του ως πράκτορας της CIA στην ταινία "Syriana", η σκληρά δοκιμαζόμενη περιοχή εξακολουθεί να είναι ένα σημείο αναφοράς στην καριέρα και τη ζωή του.

Όπως αναφέρει η The Guardian, ο Κλούνεϊ σκοπεύει να κάνει ταινία για τα Λευκά Κράνη, τo Σώμα Πολιτικής Προστασίας στην Συρία από 3.000 εθελοντές που λειτουργούν ως διασώστες ζωών στη ρημαγμένη απ' τον πόλεμο χώρα.

Στα Λευκά Κράνη πιστώνεται η διάσωση της ζωής 60.000 ανθρώπων, από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Συρία, πριν από έξι χρόνια. Έκτοτε εξήντα "Λευκά Κράνη" έχουν θυσιαστεί στο βωμό του πολέμου.

Οι φήμες λένε ότι ο Κλούνεϊ θα χρησιμοποιήσει ως πηγή για την ταινία του το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Netflix, "Τα Λευκά Κράνη". Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο και είναι μεταξύ των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (σκηνοθέτης είναι ο Ορλάντο φον Άινζιντελ και παραγωγός η Τζοάνα Νατασεγκάρα).

Στα Λευκά Κράνη έχουμε ένα μότο: σώζοντας μια ζωή, σώζεις την ανθρωπότητα" λέει ένας εθελοντής στο ντοκιμαντέρ. Πέρυσι, ο Κλούνεϊ είχε πει στο BBC ότι θέλει να προσπαθήσει να κάνει κάτι περισσότερο για να βοηθήσει τους ανθρώπους στη Συρία, αλλά χωρίς να εμπλακεί επισήμως στο πολιτικό παιχνίδι.

Τώρα, μαζί με τον συμπαραγωγό του, τον Γκραντ Χέσλοβ -είχαν μοιραστεί, το 2012, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το "Argo"- ψάχνουν συγγραφέα σεναρίου, μέσω της εταιρείας τους κινηματογραφικών παραγωγών, της Smokehouse Pictures. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Κλούνεϊ θα βρει τον συγγραφέα σεναρίου. Και θα γυρίσει την ταινία. Λέει ότι δεν θέλει να εμπλακεί επισήμως στο πολιτικό παιχνίδι. Όμως, η "παρέμβασή" του θα είναι ανθρωπιστική και γι' αυτό ουσιωδώς πολιτική σε ένα παιχνίδι όπου η ζωή είναι υπερβολικά φθηνή αναφέρει η The Guardian.

Κάποτε ο Κλούνεϊ είχε παλέψει σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν γεμάτο από άνομα συμφέροντα. Τώρα επιστρέφει πολεμώντας για τον ανθρωπισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ