ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Απεβίωσε ο κιθαρίστας των Status Quo Ρικ Παρφίτ

Απεβίωσε ο κιθαρίστας των Status Quo Ρικ Παρφίτ
Ο Ρικ Παρφίτ, στο φεστιβάλ του Glastonbury, τον Ιούνιο του 2009 REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ο Ρικ Παρφίτ, κιθαρίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Status Quo, που έγινε ιδιαίτερα γνωστό με το τραγούδι 'In the Army Now', απεβίωσε το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από επιπλοκές που προκλήθηκαν από μόλυνση που υπέστη.

«Είμαστε συντετριμμένοι που πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο Ρικ Παρφίτ απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι», επισήμαναν η οικογένειά του και ο μάνατζέρ του σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Ο Ρικ εισήχθη την Πέμπτη το βράδυ σε νοσοκομείο της Μαρβέγια, στη νότια Ισπανία, έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε και οι οποίες σχετίζονταν με ένα τραύμα στον ώμο του», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Ρικ Παρφίτ, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας κατά το παρελθόν, σχεδίαζε να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα και να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ εντός του 2017, σύμφωνα με την οικογένεια και τον μάνατζέρ του.

Το συγκρότημά του είχε γνωρίσει την επιτυχία με κομμάτια όπως το "Rockin' All Over the World", το "Caroline" ή το "In the Army Now", πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Οι Status Quo ιδρύθηκαν στο Λονδίνο το 1962 με το όνομα "Spectres". Μετονομάστηκαν σε "Status Quo" το 1969.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ