Τελικά το Deadpool δεν έσωσε μόνο την καριέρα του Ράιαν Ρέινολντς αλλά έκανε και τους torrent clients να χορέψουν στον φρενήρη ρυθμό του.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τις δέκα πιο "κατεβασμένες" πειρατικά ταινίες της χρονιάς που έφυγε και οι ταινίες με υπερήρωες κυριαρχούν. Ο Deadpool να φιγουράρει στην πρώτη θέση.

Αθυρόστομος, πανσεξουαλικός και άκρως μεταλλαγμένος ο Deadpool μπορεί να είναι ο πιο αντισυμβατικός σούπερ ήρωας, αλλά είναι επίσης ο σταρ των δημοφιλέστερων πειρατικών ταινιών του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ιστοσελίδα ειδήσεων που αφορούν το διαμοιρασμό αρχείων TorrentFreak.

Σύμφωνα την ιστοσελίδα ακριβείς αριθμοί δεν είναι διαθέσιμοι, επειδή στο τωρινό περιβάλλον αναφοράς, είναι πιο δύσκολο να παρακολουθούνται τα downloads. Ωστόσο αναφέρεται ότι οι εκτιμήσεις βασίζονται σε διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου tracker BitTorrent.

Οι πειρατικές εκδοχές του φιλμ Deadpool εμφανίστηκαν λίγο πριν την κυκλοφορία του στους κινηματογράφους και οι παράνομες λήψεις ανέρχονται σε εκατομμύρια, σύμφωνα με το TorrentFreak. Η ταινία ξεπέρασε τα 783 εκ. δολ. στο παγκόσμιο box office.

deadpool

Δύο ταινίες με υπερήρωες και εισπρακτική επιτυχία καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση του καταλόγου. Tα Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης και Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος -η πρώτη βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο και η δεύτερη τον Απρίλιο του 2016- συνοδεύουν τον επίσης απίθανο Deadpool στην τριάδα των ιερών δισκοπότηρων του πειρατικού κατεβάσματος ταινιών. Δύο ακόμη ταινίες βασισμένες σε κόμικ, το φιλμ X-Men: Αποκάλυψη και το Ομάδα Αυτοκτονίας βρίσκονται στη λίστα.

Η όρεξη για πειρατικές ταινίες φάνηκε να συμβαδίζει με το box-office, αν και η κινηματογραφική μεταφορά του videogame Warcraft και η ταινία Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή δεν τα πήγαν τόσο καλά στο εισπρακτικά (με έσοδα 386 εκ. δολ. και 389 εκ. δολ. σε παγκόσμιο επίπεδο), γεγονός που υποδηλώνει ότι η πειρατεία μπορεί να έχει πάρει σημαντικό μερίδιο από τα έσοδα των δύο ταινιών αναφέρει η The Guardian.

Στην τελευταία θέση της λίστας των δημοφιλέστερων πειρατικών ταινιών είναι Η Επιστροφή, την οποία υπέκλεψε όσο εργαζόταν στο κινηματογραφικό στούντιο ο William Kyle Morarity και την ανέβασε παράνομα στο Ίντερνετ, λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Ο William Kyle Morarity κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,12 εκ. δολ. στην εταιρία παραγωγής.

Οι 10 δημοφιλέστερες πειρατικές ταινίες της χρονιάς

1. Deadpool
2. Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης
3. Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος
4. Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει
5. X-Men: Αποκάλυψη
6. Warcraft
7. Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή
8. Ομάδα Αυτοκτονίας
9. Ψάχνοντας τη Ντόρι
10. Η Επιστροφή

Διαβάστε επίσης