ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται στην Άμπερ Χερντ την αποζημίωση για το διαζύγιο τους

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται στην Άμπερ Χερντ την αποζημίωση για το διαζύγιο τους

Πολλοί λένε ότι ήταν η απόφαση της να συμμετέχει σε καμπάνια κατά της κακοποίησης των γυναικών (χωρίς να ονοματίζει θύτη και θύμα αν και το διαζύγιο της από τον Τζόνι Ντεπ συνέβη για τη βία εναντίον της) που εκνεύρισε τον σταρ του Χόλιγουντ τόσο ώστε να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της Άμπερ Χερντ -με όχημα του την αποζημίωση που της οφείλει.

Για εκμετάλλευση του διαζυγίου και της δικαστικής διαμάχης που είναι σε εξέλιξη κατηγορεί ο 53χρονος σταρ την πρώην σύζυγο του Άμπερ Χερντ λοιπόν σε ακόμη ένα επεισόδιο του δεύτερου πιο “αιματηρού” διαζυγίου στο Χόλιγουντ για το 2016. Το πρώτο όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι.

Πριν το τελευταίο αυτό χτύπημα κάτω από τη ζώνη, ο Ντεπ είχε συμφωνήσει να καταθέσει στην 30χρονη Χερντ χρήματα ως αποζημίωση τα οποία εκείνη δεσμεύτηκε να τα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Σήμερα ο Ντεπ αντιδρά μέσω των δικηγόρων του και κατηγορεί την 30χρονη ηθοποιό ότι όλα αυτά τα κάνει για να ενισχυθεί η φήμη της.

“Το αίτημά της είναι εντελώς περιττό με βάση το νόμο και το καταθέτει ως μία τελευταία προσπάθεια για να συγκεντρώσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και για να ενισχύσει την δημόσια εικόνα της εκμεταλλευόμενη τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ” δήλωσε η δικηγορική ομάδα του ηθοποιού με έγγραφα που κατέθεσε και τα οποία δημοσιοποίησε το E! News.

Από την ώρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιο, η Άμπερ επεδίωξε να οικοδομήσει μία εικόνα απέναντι στην κοινή γνώμη. Η Άμπερ προσπαθεί να στρέψει πάνω της εκ νέου την προσοχή των μέσων ενημέρωσης καταθέτοντας αυτήν την περιττή πρόταση. Η αίτησή της δεν είναι μόνο μια κραυγαλέα προσπάθεια να επεκτείνει τα δεκαπέντε λεπτά της δημοσιότητας αλλά με τον τρόπο αυτόν σπαταλάει τον χρόνο και τους περιορισμένους πόρους του Ελεγκτικού Συμβουλίου”.

Όπως σημειώνει το Μarie Claire μέχρι στιγμής οι δικηγόροι της Χερντ δεν έχουν απαντήσει. Ωστόσο εάν τελικά κερδίσει την δικαστική διαμάχη και λάβει τα 7 εκατ. δολάρια τα οποία λέει ότι θα δωρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, τότε σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου όλη αυτή η προσπάθεια σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Αν και ο Ντεπ επιμένει ότι η ίδια προσπαθεί να εκμεταλευθεί το όνομα του, πολλά media επιμένουν ότι η εκστρατεία της κατά της ενδοοικογενειακής βίας ήταν αυτή που εξόργισε τον σταρ.

"Μιλήστε, δεν είστε μόνες"

"Συμβαίνει σε τόσες πολλές γυναίκες. Όταν αυτό συμβαίνει στο σπίτι σου, πίσω από κλειστές πόρτες, με κάποιον που αγαπάς, δεν είναι τόσο απλό", ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός σε video που αναρτήθηκε στο Facebook από το ‘project GirlGaze’ στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της κακοποίησης των γυναικών από κοντινά τους πρόσωπα. "Πως συμβαίνει σε μένα; Είμαι δυνατή, έξυπνη, δεν είμαι θύμα. Υποθέτω ότι αισθάνεσαι μεγάλη ντροπή όταν συνδέεσαι με την ετικέτα του θύματος" τόνισε.

Η Άμπερ Χερντ υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν βήματα προς την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας είναι αν οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βγουν δημόσια και μιλήσουν για την εμπειρία τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Fox News.

Ως γυναίκα που βρίσκομαι στη δημόσια σφαίρα, έχω μια μοναδική ευκαιρία να υπενθυμίσω σε άλλες γυναίκες ότι τα πράγματα δεν πρέπει να είναι έτσι. Δεν χρειάζεται να είστε μόνες σας. Δεν είστε μόνες και μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό" αναφέρει στο video η ηθοποιός. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε για αυτά τα ζητήματα. Ο μόνος τρόπος για να αισθάνονται οι άνθρωποι άνετα και να προχωρούν προς τα εμπρός, να υψώνουν τις φωνές τους και να στέκονται όρθιοι για τον εαυτό τους, είναι να αλλάξουμε το ισχύον σύστημα που τους κρατά σιωπηλούς".

"Μιλήστε. Υψώστε τη φωνή σας. Η φωνή σας είναι το πιο ισχυρό πράγμα. Δεν μπορούμε πλέον, να αποδεχόμαστε τη σιωπή" υπογράμμισε η Χερντ.

5.000 Ελληνίδες πέφτουν θύματα βίας ετησίως

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, ενώ 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

Τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στη χώρα μας σε 5.000 ετησίως, ωστόσο μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό και αυτό, όπως σημειώνει η ΕΙΕ, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ιατροδικαστικών δομών, αφού, "οι μισοί τουλάχιστον νομοί της χώρας μας δεν διαθέτουν ούτε έναν ιατροδικαστή".

Οι γυναίκες συχνά υποφέρουν περισσότερο σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αντιμετωπίζουν την απώλεια θέσεων απασχόλησης και υψηλότερα επίπεδα στρες στις οικογένειές τους. Η καλύτερη προστασία των Ελληνίδων, και από την ενδοοικογενειακή βία, θα αρχίσει με την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας τους" είπε πρόσφατα η Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα των Φύλων Βέρα Γιούροβα.

"Θέλουμε να προστατέψουμε όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα από τη βία, αλλά οι μετανάστριες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες τόσο στη βία όσο και στην εμπορία ανθρώπων, οπότε αναλαμβάνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με το ζήτημα αυτό. Συνεργαζόμαστε στενά με ελληνικές οργανώσεις που ήδη εργάζονται σκληρά για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ