ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ο Χάρι είναι άτακτος» - Έξι σπάνια χειρόγραφα της Νταϊάνα στο σφυρί

«Ο Χάρι είναι άτακτος» - Έξι σπάνια χειρόγραφα της Νταϊάνα στο σφυρί

Η σχέση της λαίδης Νταϊάνα Σπένσερ με τους γιους της αποκαλύπτεται με αφορμή έξι χειρόγραφες επιστολές της που δημοπρατούνται φέρνονατς πυρετό σε συλλέκτες βασιλικών memorabilia.

Τα έξι σημειώματά της που θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Cheffins στο Κέμπριτζ απευθύνονταν στον Σίριλ Ντίκμαν, ο οποίος υπηρέτησε ως αυλάρχης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για περισσότερα από 50 χρόνια.

Πρωταγωνιστές στα περισσότερα από αυτά είναι οι γιοι της Ουίλιαμ και Χάρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι "έχει συνεχώς μπλεξίματα" στο σχολείο αναφέρει σε ένα από αυτά η πριγκίπισσα Νταϊάνα που ο θάνατος της στοίχειωσε τη Βρετανία.

Σε ένα σημείωμα, με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 1992, η Νταϊάνα αναφέρει ότι και οι δύο πρίγκιπες "είναι καλά και απολαμβάνουν πολύ το οικοτροφείο, αν και ο Χάρι έχει συνεχώς μπλεξίματα!".

cheffins2

Σε ένα άλλο προγενέστερο, με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 1984, δηλαδή πέντε ημέρες μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι, η Νταϊάνα αναφέρει πόσο πολύ ο πρωτότοκός της γιος Ουίλιαμ έχει "πλημμυρίσει" με αγκαλιές και φιλιά τον Χάρι.

Ο Ουίλιαμ λατρεύει τον μικρό του αδελφό και περνάει όλον του τον χρόνο πλημμυρίζοντας τον Χάρι με ατελείωτες αγκαλιές και φιλιά, επιτρέποντας μόλις και μετά βίας στους γονείς να πλησιάσουν!".

"Η αντίδραση στη γέννηση ενός τοσοδούλικου ανθρώπου μας έχει συγκλονίσει απολύτως και ίσα που παίρνω ανάσα από το πλήθος των λουλουδιών που καταφτάνουν!".

cheffins3

Μεταξύ των λοιπών αντικειμένων της οικογένειας Ντίκμαν που δημοπρατούνται βρίσκονται επιστολές, κάρτες και φωτογραφίες άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ολόκληρη η συλλογή αναμένεται να δημοπρατηθεί έναντι περίπου 15.000 στερλινών (σχεδόν 17.600 ευρώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ