ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Γαλλία προχώρησε σε 17 συλλήψεις για την Κιμ Καρντάσιαν

Η Γαλλία προχώρησε σε 17 συλλήψεις για την Κιμ Καρντάσιαν
REUTERS/Eduardo Munoz/File photo

Σε 17 συλλήψεις προχώρησε η γαλλική αστυνομία για τη ληστεία σε βάρος της τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, που σημειώθηκε πριν από τρεις μήνες στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ραδιόφωνο Europe 1.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία, τα 15 άτομα έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών καθώς βρέθηκαν ίχνη από το DNA τους στο διαμέρισμα όπου διέμενε η Κιμ Καρντάσιαν και το οποίο διέρρηξαν, καταφέρνοντας να αποσπάσουν κοσμήματα αξίας περίπου 9.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, πηγές ανέφεραν ότι κάποιοι από τους δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι ως αστυνομικοί και έπειτα από τη ληστεία κατάφεραν να διαφύγουν με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Πηγή της αστυνομίας είχε πει στο Reuters τον περασμένο Οκτώβριο ότι πέντε εισβολείς, φορώντας μάσκες του σκι και αστυνομικές σχολές μπήκαν στις 3 τα ξημερώματα στο διαμέρισμα όπου διέμενε η Κιμ Καρντάσιαν κατά τη συμμετοχή της στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

parisien

Οι συλλήψεις έγιναν στο Παρίσι και την περιφέρεια Αλπ-Μαριτίμ στη νοτιοανατολική Γαλλία, ανακοίνωσε δικαστική πηγή. Ο νεότερος συλληφθείς γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1994 και ο μεγαλύτερος είναι 72 ετών.

Τα άτομα αυτά "είναι σχεδόν όλα γνωστά για σοβαρές ληστείες", πρόσθεσε αστυνομική πηγή διευκρινίζοντας ότι τρεις γυναίκες περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

Οι ύποπτοι μπορεί να κρατηθούν έως 96 ώρες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για "ένοπλη ληστεία από συμμορία", "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" και "κράτηση" του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ