Ο Ιανουάριος έχει τις αποκαλύψεις του. Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε σε δικαστήριο της Μινεσότα η λίστα με την απογραφή της περιουσίας του πρίγκιπα της μουσικής βιομηχανίας, Prince, που είναι ό,τι περιμέναμε. Τεράστια.

Η λίστα έχει τεθεί υπό την εξέταση του δικαστηρίου του Carver County σύμφωνα με το Star Tribune το οποίο και θα εξετάσει επί μέρους ζητήματα που έχουν προκύψει μεταξύ των οποίων και ο ορισμός κληρονόμων, καθώς ο διάσημος μουσικός δεν έχει αφήσει διαθήκη.

Με τον θρύλο της μουσικής σκηνής να μην έχει ορίσει κληρονόμους, η μάχη για την περιουσία του Prince θα είναι λυσσαλέα.

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια σε αποχρώσεις του μοβ

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο τραγουδιστής του Purple Rain ανάμεσα σε τόσα άλλα, είχε στην ιδιοκτησία του ακίνητα που η αξία τους ξεπερνάει τα 25 εκατ. δολάρια, επιπλέον διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις 110.000 δολαρίων και 67 ράβδους χρυσού που αποτιμούνται σε πάνω από 836.000 δολάρια.

Τα διαθέσιμα της εταιρείας του NPG Music Publishing ξεπερνούν τα 1,3 εκατ. δολάρια, ενώ δεν υπολογίζονται οι μετοχές και τα ομόλογα που είχε στη διάθεσή του και χωρίς να η απογραφή της περιουσίας τού καλλιτέχνη, που πέθανε τον Απρίλιο του 2016, σε ηλικία 57 χρόνων, να είναι η τελική.

Επιπλέον υπάρχει και μία σειρά από ακυκλοφόρητα τραγούδια, που δεν έχουν αποτιμηθεί, καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων: κοσμήματα, ο εξοπλισμός του στούντιο ηχογράφησης και τουλάχιστον μία ντουζίνα αυτοκίνητα.

To Spotify τον υποδέχεται

nine prince albums set for vinyl reissue this year 715x403

Αν και μέχρι τώρα όποιος ήθελε να απολαύσει τη δισκογραφία του Prince έπρεπε να ήταν συνδρομητής του Tidal, φήμες θέλουν τα μουσικά αριστουργήματα του πρίγκιπα της μουσικής να είναι διαθέσιμος τόσο στο Spotify όσο και στο Apple Music.

Οι εκπρόσωποι του βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους κολοσσούς του online streaming επιβεβαιώνει το NME με αφορμή τα πολυαναμενόμενα βραβεία Grammy της 12ης Φεβρουαρίου.

Με την απονομή να είναι μια σπάνια ευκαιρία να ανακαλυφθεί από την αρχή η δισκογραφία του Prince οι μελωδίες και οι στίχοι του εκκεντρικού, μεγάλου, καλλιτέχνη κάνει comeback. Επιπλέον, μόλις τον Νοέμβριο η Universal ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα του καταλόγου του, στον οποίο περιλαμβάνεται και ακυκλοφόρητο υλικό.

Διαβάστε επίσης