ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στην πρεμιέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στη Νέα Υόρκη

Στην πρεμιέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στη Νέα Υόρκη

Mε τον Οσκαρούχο J.K. Simmons στο πλευρό του και μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο που θέλησε να δώσει το «παρών» στην πολυαναμενόμενη πρώτη μεγάλη πρεμιέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην Αμερική, η Παρασκευή ήταν μια βραδιά γιορτής για τον Έλληνα δημιουργό που έφερε τον δικό του Άλλο Κόσμο πέρα από τον Ατλαντικό.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Παπακαλιάτη Worlds Αpart έγινε στο Village East Cinemas σε μια προβολή που ήταν sold out καώς τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από την προηγούμενη μέρα.

Με τον αέρα του νικητή στο ελληνικό box office (η ταινία έκανε ρεκόρ εισιτηρίων όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο πριν), ο Παπακαλιάτης έδωσε στο κοινό αυτό που περίμενε. Μια προβολή γεμάτη συναίσθημα, ελληνικότητα αλλά και προβληματισμό για έναν κοινωνικό ιστό που αλλάζει, θύμα των οικονομικών και ανθρωπιστικών κρίσεων των καιρών μας.

Η νύχτα ξεκίνησε με το προβλεπόμενο κόκκινο χαλί προτού σβήσουν τα φώτα για να απλώσει ο Έλληνας δημιουργός το αφήγημα του γεμάτο από σπουδαίους ηθοποιούς, Έλληνες και ξένους.

https://www.instagram.com/p/p

Από τον βραβευμένο με Oscar Β’ Αντρικού Ρόλου για τοWhiplash, J.K. Simmons, στον Tawfeek Barhom αλλά και τους Μαρία Καβογιάννη και Μηνά Χατζησάββα η ταινία διεκδίκησε και κέρδισε τις εντυπώσεις σε μια προβολή που συγκίνησε πολλούς.

Στο Q&A που ακολούθησε του φινάλε ο Παπακαλιάτης απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού για την ταινία που ξεκίνησε την πορεία της στο box office των μεγάλων απαιτήσεων.

Στο διάλογο του με το κοινό ο Παπακαλιάτης αναφέρθηκε στον άθλο του που γυρίστηκε σε 42 μόλις ημέρες αν και η συγγραφή του σενάριου είχε διάρκεια ενός χρόνου και ίσως κάτι παραπάνω.

Με το κοινό δίπλα του και τους περισσότερους κριτικούς στο πλευρό του (οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου της Αμερικής εκθειάζουν την ερμηνεία της Καβογιάννη εύλογα) ο Ένας Άλλος Κόσμος του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά τη Νέα Υόρκη θα “ανοίξει” και στο Λος Άντζελες διεκδικώντας εντυπώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ