ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Green Day: τιμούν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με μια πολεμική ελεγεία

Green Day: τιμούν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με μια πολεμική ελεγεία

Το αμερικανικό πανκ συγκρότημα Green Day αποφάσισε να τιμήσει με το δικό του, σκληρό τρόπο, τη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Το video του νέου τους single Troubled Times (Ταραγμένοι καιροί) που προβλήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της αργίας που ήταν αφιερωμένη στην εμβληματική μορφή του υπέρμαχου των ατομικών δικαιωμάτων, προαναγγέλει ένα κόσμο στο έλεος των ωμοτήτων και καλεί σε αντίσταση.

Ξεκινά παρουσιάζοντας διάφορα video αρχείου από διαδηλώσεις που υπερασπίζονται ίσα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιτίθενται στην αντιμεταναστευτική και αντιισλαμική ρητορική των καιρών μας.

Πολλές εικόνες εναλλάσσονται, όπως αυτή με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που κλαίει και διαδηλωτές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων να ξυλοκοπούνται από την αστυνομία.

Το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Ισπανός Μανού Βικουέιρα είναι ασπρόμαυρο με πινελιές κόκκινες και κίτρινες και τελειώνει με το μανιτάρι που σχηματίζεται από μια πυρηνική έκρηξη.

Το κομμάτι είναι συνεπές προς τη θέση του τραγουδιστή του συγκροτήματος Μπίλι Τζο 'Αρμστρονγκ που πρόσφατα επιτέθηκε ευθέως στην ρητορική του φόβου και το ρατσισμό που γιγαντώνεται σήμερα κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων στο Λος Άντζελες.

"Όχι Κου Κλουξ Κλαν! Όχι φασισμός στις ΗΠΑ" είχε φωνάξει δυνατά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ