ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Aλάνις Μόρισετ: θύμα υπεξαίρεσης εκατομμυρίων από το μάνατζερ της

Aλάνις Μόρισετ: θύμα υπεξαίρεσης εκατομμυρίων από το μάνατζερ της

Η γνωστή Καναδή τραγουδίστρια Αλάνις Μορισέτ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο μάνατζερ της παραδέχτηκε ότι της υπεξαίρεσε περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια και παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέμματα όταν υποστήριξε πως τα χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια μαριχουάνας.

Ο Τζόναθαν Τοντ Σουάρτζ παραδέχτηκε την ενοχή του για την υπεξαίρεση των χρημάτων, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Ο Σουάρτζ παραδέχτηκε ότι μεταξύ Μαΐου 2010 και Ιανουαρίου 2014 αφαίρεσε περίπου 4,8 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό της Καναδής τραγουδίστριας χωρίς αυτή να το ξέρει και είχε αιτιολογήσει ότι οι αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μορισέτ αφορούν "προσωπικές δαπάνες".

Όταν ρωτήθηκε τότε για τα χρήματα που έλειπαν, είχε πει ψέματα και δήλωσε ότι τα χρήματα είχαν επενδυθεί από την τραγουδίστρια σε παράνομη καλλιέργεια κάνναβης.

Παραδέχτηκε επίσης ότι είχε υπεξαιρέσει πάνω από 1,7 εκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε άλλο διάσημο πελάτη του που δεν κατονόμασε αλλά και σε μια προσωπικότητα από τον χώρο του αθλητισμού.

"Ο Σουάρτζ είχε δεσμευτεί να προστατεύει τα χρήματα των πελατών του διαχειρίζοντάς τα επαγγελματικά και αντ΄αυτού οικειοποιήθηκε εκατομμύρια για προσωπικό πλουτισμό", σχολίασε σε ανακοίνωση η υποδιευθύντρια του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) στο Λος Άντζελες.

Η μεγάλη ζωή εις βάρος της Μόρισετ

Η 42χρονη Μορισέτ που έγινε διάσημη το 1995 με το άλμπουμ της Jagged Little Pill", είχε μηνύσει τον πρώην μάνατζέρ της τον Μάιο και δηλώνει ότι o Σουάρτζ της στοίχισε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια μέσα από κλοπές και άλλες καταχρήσεις που διέπραξε.

Η Μορισέτ που ζει στο Λος Άντζελες εξήγησε ότι είχε αρνηθεί μια κερδοφόρα πρόταση για πέντε παραστάσεις στο Λας Βέγκας γιατί ο Σουάρτζ την είχε πείσει πως η ίδια δεν είχε ανάγκη τα χρήματα αυτά.

Η μουσικός, της οποίας η περιουσία εκτιμάται από μέσα ενημέρωσης σε 45 εκατομμύρια δολάρια, προσθέτει ότι απέλυσε τον Σουάρτζ τον Μάρτιο όταν αυτός δεν μπορούσε να της δώσει εξηγήσεις για την οικονομική της κατάσταση.

Σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης GBO Business Management, που είχε προσλάβει τον Σουάρτζ και επίσης κατέθεσε μήνυση εναντίον του, έκανε τη μεγάλη ζωή με διακοπές που στοίχισαν έως 50.000 στη Μπόρα Μπόρα της Πολυνησίας και χρέη 75.000 δολαρίων από τον τζόγο.

Ο πρώην μάνατζερ αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την 1η Φεβρουαρίου για να πει αν ομολογεί ή όχι την ενοχή του σε δύο κατηγορίες για οικονομική απάτη που έκανε ηλεκτρονικά και ψευδή φορολογική δήλωση.

Αν και ουσιαστικά οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 23 ετών, μετά τη συμφωνία που τελεί υπό διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της παραδοχής της ενοχής του, ο Σουάρτζ κινδυνεύει με φυλάκιση τεσσάρων έως έξι ετών.

Jonathan Schwartz

ΔΗΜΟΦΙΛΗ